, ,

Ο δρόμος προς την κορυφή θα είναι εκεί, αρκεί να θες να τον περπατήσεις

Απόσπασμα από το βιβλίο του Anthony Robbins ” Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας “, Εκδόσεις Διόπτρα Ένας νέος, που μπορεί να έχετε ακουστά, βαρέθηκε

Απόσπασμα από το βιβλίο του Anthony Robbins ” Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας “, Εκδόσεις Διόπτρα

Ένας νέος, που μπορεί να έχετε ακουστά, βαρέθηκε να περιμένει και αποφάσισε να παρατήσει το λύκειο, ώστε να πραγματοποιήσει το όνειρό του να γίνει διάσημος μουσικός. Το όνειρό του, όμως, δεν υλοποιήθηκε αμέσως. Μάλιστα, στα είκοσι δύο του, φοβόταν ότι είχε πάρει τη λάθος απόφαση και ότι η μουσική του δεν θα άρεσε ποτέ σε κανέναν. Έπαιζε μουσική σε πιάνο μπαρ, ήταν απένταρος και κοιμόταν σε καθαριστήρια ρούχων, επειδή δεν είχε πού να μείνει. Το μόνο που τον στήριζε ψυχολογικά ήταν η σχέση του.

Advertisment

Όμως, το κορίτσι του αποφάσισε να τον παρατήσει. Αυτή η απόφαση τον ώθησε στα άκρα. Αρχισε αμέσως να εστιάζει σε αρνητικές σκέψεις, όπως ότι δεν θα έβρισκε ξανά τόσο όμορφη γυναίκα, και ένιωθε ότι η ζωή του είχε τελειώσει. Έτσι, αποφάσισε να αυτοκτονήσει. Ευτυχώς, ξανασκέφτηκε τις επιλογές του και αποφάσισε να νοσηλευτεί σε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα. Ο χρόνος που πέρασε εκεί του πρόσφερε νέες εμπειρικές αναφορές και τον έμαθε τι θα πει «πραγματικό πρόβλημα».

Όπως διηγείται ο ίδιος, θυμάται να σκέφτεται: «Αχ, δεν θα ξαναπέσω ποτέ τόσο χαμηλά». Τώρα πια, δηλώνει: «Ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου, γιατί από τότε δεν ξανάνιωσα λύπηση για τον εαυτό μου ό,τι και αν μου συνέβη. Από τότε, όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισα ήταν ασήμαντα σε σχέση με αυτά που αντιμετώπιζαν οι άνθρωποι εκεί».

Αποφασίζοντας εκ νέου να αφοσιωθεί στο στόχο του και να εστιάσει μακροπρόθεσμα στην επίτευξή του, κατάφερε τελικά να αποκτήσει όλα όσα επιθυμούσε. Το όνομα του; Μπίλι Τζόελ…

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση