,

Πώς να πορευτείτε σύμφωνα με το προσωπικό σας πλάνο ζωής

Απόσπασμα από το βιβλίο του Ruediger Schache “Το μυστικό του μαγνήτη της καρδιάς”, Εκδόσεις Λιβάνη Η πραγματικότητα που σας περιβάλλει περιλαμβάνει πολύ πε­ρισσότερες δυνατότητες

Απόσπασμα από το βιβλίο του Ruediger Schache “Το μυστικό του μαγνήτη της καρδιάς”, Εκδόσεις Λιβάνη

Η πραγματικότητα που σας περιβάλλει περιλαμβάνει πολύ πε­ρισσότερες δυνατότητες και πράγματα από ό,τι εσείς μπο­ρείτε να αντιληφθείτε ή να διανοηθείτε. Εν συντομία, υπάρχουν τα πάντα. Κάθε τύπος ανθρώπου, κάθε τύπος συμπεριφοράς. Αν επιχειρήσετε ποτέ να αντιληφθείτε και να κατανοήσετε τα πάντα, τότε δε θα σας απομείνει καθόλου χρόνος να ζήσετε τη ζωή σας.

Advertisment

Κάνοντας μια βόλτα σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, ούτε που θα σας περνούσε από το μυαλό η ιδέα να τα δείτε όλα, πόσο μάλλον να κατανοήσετε τη λειτουργία και τη δομή όλων των προσφερό­μενων εμπορευμάτων. Ακόμα και όταν περιπλανιέστε άσκοπα, θα σας χτυπήσουν στο μάτι κυρίως τα πράγματα που κατά κάποιο τρόπο ταιριάζουν σε εσάς και στη ζωή σας. Δεν είναι υποχρεωτικό να τα καταλαβαίνετε όλα.

Υποχρέωση σας είναι, από το ατέλειωτο πλήθος των δυνατοτήτων που έχετε, να επι­λέγετε μόνο εκείνες που συνάδουν με το προσωπικό σας πλάνο ζωής. Και γι’ αυτό καλό θα ήταν να έχετε τουλάχιστον μια αδρή εικόνα του. Ίσως εσείς να το αποκαλείτε «φιλοσοφία ζωής».

Ποιος είστε; Τι σκοπό έχετε; Ποιες είναι οι επιθυμίες σας; Τι θα θέλατε οπωσδήποτε να ζήσετε που δεν το έχετε ζήσει ακόμα; Με τι τύπο ανθρώπων θα θέλατε να είστε μαζί; Ποιο είναι για σας το νόημα της ζωής στην παρούσα φάση ή και γενικότερα;

Advertisment

Δεν πρόκειται για απλά ερωτήματα και, ακόμα κι αν έχει βρει κα­νείς τις απαντήσεις, αυτές μεταβάλλονται διαρκώς με την πάρο­δο του χρόνου. Ευτυχώς δεν πρόκειται για ολοκληρωμένες ή ορι­στικές απαντήσεις. Έχει να κάνει με το να αποκτήσει κανείς μια ιδέα προς ποια κατεύθυνση θέλει να πορευτεί. Αυτή η αίσθηση για το πώς θέλει ο καθένας να κυλάει η ζωή του δημιουργεί ένα σαφή και ισχυρό μαγνήτη.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση