,

Πώς θα αντιδρούσατε αν ένας άστεγος σας προσέφερε χρήματα; (Βίντεο)

Το βίντεο αφορά ένα κοινωνικό πείραμα που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του Λος Άντζελες και σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό από ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα. Πιο

Το βίντεο αφορά ένα κοινωνικό πείραμα που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του Λος Άντζελες και σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό από ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ένας άνδρας παριστάνει τον άστεγο και κρατάει ένα χαρτόνι με την εξής περιγραφή: «Κανείς δεν έγινε φτωχός με το να δίνει». Όταν απευθύνεται στους περαστικούς, αντί να τους ζητήσει χρήματα προσφέρεται να τους δώσει εκείνος, θέλοντας να δει με αυτόν τον τρόπο την αντίδραση κάποιου όταν ένας φαινομενικά φτωχός άνθρωπος δίνει χρήματα σε κάποιον που βρίσκεται σε καλύτερη «μοίρα».

Advertisment

Οι αντιδράσεις των ξαφνιασμένων περαστικών είναι ποικίλες. Μερικοί συγκινούνται από αυτήν την κίνηση, ενώ άλλοι φαίνονται φανερά ενοχλημένοι αφού κάτι τέτοιο έθιγε τον εγωισμό τους, καταλήγοντας ακόμα και σε βρισιές εις βάρους κάποιου που πολύ απλά… ήθελε να τους δώσει!

Αυτή είναι και η κεντρική ιδέα του πειράματος, όπως εξηγεί και ο ίδιος ο εμπνευστής του στην αρχή του βίντεο, λέγοντας ότι δεχόμαστε να βοηθήσουμε κάποιον που έχει ανάγκη διότι κατά βάθος πιστεύουμε πως είμαστε καλύτεροι από αυτόν.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση