Το βίντεο αφορά ένα κοινωνικό πείραμα που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του Λος Άντζελες και σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό από ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ένας άνδρας παριστάνει τον άστεγο και κρατάει ένα χαρτόνι με την εξής περιγραφή: «Κανείς δεν έγινε φτωχός με το να δίνει». Όταν απευθύνεται στους περαστικούς, αντί να τους ζητήσει χρήματα προσφέρεται να τους δώσει εκείνος, θέλοντας να δει με αυτόν τον τρόπο την αντίδραση κάποιου όταν ένας φαινομενικά φτωχός άνθρωπος δίνει χρήματα σε κάποιον που βρίσκεται σε καλύτερη «μοίρα».

Οι αντιδράσεις των ξαφνιασμένων περαστικών είναι ποικίλες. Μερικοί συγκινούνται από αυτήν την κίνηση, ενώ άλλοι φαίνονται φανερά ενοχλημένοι αφού κάτι τέτοιο έθιγε τον εγωισμό τους, καταλήγοντας ακόμα και σε βρισιές εις βάρους κάποιου που πολύ απλά… ήθελε να τους δώσει!

Αυτή είναι και η κεντρική ιδέα του πειράματος, όπως εξηγεί και ο ίδιος ο εμπνευστής του στην αρχή του βίντεο, λέγοντας ότι δεχόμαστε να βοηθήσουμε κάποιον που έχει ανάγκη διότι κατά βάθος πιστεύουμε πως είμαστε καλύτεροι από αυτόν.

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε