, ,

Άσκηση απελευθέρωσης από τους εθισμούς

Απόσπασμα από το βιβλίο της Louise Hay «Έλκεις αυτό που δηλώνεις» – Εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας Να λοιπόν πώς, πού και πότε συμβαίνουν

Απόσπασμα από το βιβλίο της Louise Hay «Έλκεις αυτό που δηλώνεις» – Εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Να λοιπόν πώς, πού και πότε συμβαίνουν οι αλλαγές: ακριβώς εδώ, ακριβώς τώρα, μέσα στον ίδιο σου το νου! Πάρε μερικές βαθιές αναπνοές, κλείσε τα μάτια και σκέψου έναν άνθρωπο, ένα μέρος ή κάτι άλλο στο οποίο είσαι εθισμένος. Σκέψου τον παραλογισμό που υπάρχει πίσω από αυτό τον εθισμό: πασχίζεις να φτιάξεις κάτι που νομίζεις ότι είναι στραβό μέσα σου, με το να αγκιστρώνεσαι σε κάτι που είναι έξω από σένα.

Advertisment

Το σημείο της δύναμης βρίσκεται στην παρούσα στιγμή, και μπορείς να αρχίσεις να αλλάζεις σήμερα, τώρα. Για μια ακόμη φορά, το πρώτο που χρειάζεται είναι να θελήσεις να απελευθερώσεις από μέσα σου την ανάγκη για το συγκεκριμένο εθισμό. Πες: “Είμαι τώρα πρόθυμος να απελευθερώσω την ανάγκη μου για ………………..Τώρα την απελευθερώνω και εμπιστεύομαι ότι η διαδικασία της ζωής θα καλύψει τις ανάγκες μου”.

Λέγε αυτήν τη δήλωση κάθε πρωί, όταν κάνεις τις ασκήσεις σου, όταν διαλογίζεσαι ή όταν προσεύχεσαι. Έχεις κάνει έτσι ακόμα ένα βήμα προς την ελευθερία, σε μια ζωή όπως σου αξίζει.

Πάρε τώρα ένα χαρτί και, με όλη σου την ειλικρίνεια, γράψε δέκα πράγματα σχετικά με τον εθισμό σου, που δεν τα έχεις πει ποτέ σε κανέναν. Για παράδειγμα, αν τρως υπερβολικά, ίσως να έχεις “ψαρέψει” κάτι για να φας από κάποιο βρώμικο μέρος. Αν είσαι αλκοολικός, ίσως να κρύβεις ένα μπουκάλι με ποτό στο αυτοκίνητο σου ή κάπου αλλού. Αν είσαι εθισμένος στον τζόγο, ίσως να έχεις βάλει σε κίνδυνο την οικογένεια σου προσπαθώντας να βρεις χρήματα για να θρέψεις το πάθος σου. Να είσαι απόλυτα ανοιχτός και ειλικρινής.

Advertisment

Πώς νιώθεις τώρα; Κοίτα το “χειρότερο” μυστικό σου κατάματα. Δες με τη φαντασία σου τον εαυτό σου την εποχή που συνέβη αυτό και αγάπησε τον έτσι όπως ήταν τότε. Πες του πως τον αγαπάς πολύ και τον συγχωρείς. Κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη και πες του: “Σε συγχωρώ και σ’ αγαπώ ακριβώς όπως είσαι”. Πάρε βαθιές αναπνοές και συνέχισε να το λες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση