Φτιάξτε μόνοι σας μια καταπληκτική κρεμαστή καρέκλα

Το καλοκαίρι είναι εδώ και εσείς ενδεχομένως να ψάχνετε έξυπνους τρόπους να στολίσετε τη βεράντα σας, να αναδείξετε τα έπιπλα και τη διακόσμησή της

Το καλοκαίρι είναι εδώ και εσείς ενδεχομένως να ψάχνετε έξυπνους τρόπους να στολίσετε τη βεράντα σας, να αναδείξετε τα έπιπλα και τη διακόσμησή της ή απλά να ανανεώσετε το look της. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που σας κάνει να νιώθετε ότι η βεράντα σας χρειάζετε μια τονωτική ένεση… στιλ, παρακάτω θα βρείτε μια κατασκευή η οποία θα ανανέωσει άμεσα το ύφος της, θα κερδίσει τις εντυπώσεις και, κυρίως, θα σας χαρίσει υπέροχες στιγμές χαλάρωσης. Ακόμα καλύτερα, η κρεμαστή καρέκλα που σας προτείνουμε, δίνει στιλ και μπορεί να διεκδικήσει επάξια μια θέση σε κάθε βεράντα – ανεξάρτητα από το πόσο μικρή ή μεγάλη είναι!

Τι θα χρειαστείτε

Advertisment

Ξύλινο κύλινδρο με λαβή πάχους 3 εκ. και μήκος 20 εκ. από ξύλο βελανιδιάς (θα βρείτε σε e-shop και καταστήματα με είδη ξυλείας)

Στριφτό σχοινί προπυλενίου με διάμετρο 10 χιλ. – τα περισσότερα έχουν μήκος 2 μέτρα (θα το βρείτε σε e-shop, χρωματοπωλεία και καταστήματα με είδη αλιείας)

2 μέτρα καμβά

Advertisment

Ανοξείδωτο γάντζο ασφαλείας 80 χιλ. – μπορεί να υποστηρίξει έως 100 κιλά βάρος (θα το βρείτε σε e-shop, χρωματοπωλεία και καταστήματα σιδηρικών)

Ανοξείδωτο κρίκο ασφαλείας 6 χιλ. – μπορεί να υποστηρίξει έως 300 κιλά βάρος (θα το βρείτε σε e-shop, χρωματοπωλεία και καταστήματα σιδηρικών)

Μαύρο χρώμα για ύφασμα σε σπρέι (θα το βρείτε σε e-shop και καταστήματα με είδη χόμπι και ζωγραφικής)

Ηλεκτρικό τρυπάνι και βίδες με διάμετρο 10 χιλ

Ραπτομηχανή

Σίδερο και επιφάνεια σιδερώματος

Χαρτόνι

Ψαλίδι

Χάρακα

Αναπτήρα

Τι πρέπει να κάνετε

1. Διπλώστε το ύφασμα στη μέση και απλώστε το στο έδαφος. Πάρτε το χάρακα, μετρήστε 17 εκ. από την πάνω δεξιά γωνία και με ένα μολύβι σημαδέψτε το σημείο αυτό στον καμβά. Ενώστε το σημάδι με την κάτω αριστερή γωνία μια διαγώνια γραμμή και στη συνέχεια, πάρτε το ψαλίδι και κόψτε το ύφασμα.

2. Διπλώστε την πάνω πλευρά του υφάσματος κατά μήκος φτιάχνοντας μια λωρίδα με πλάτος περίπου 1,5 εκ. και πατήστε τη με το σίδερο ώστε να δημιουργήστε μια τσάκιση. Στη συνέχεια, γαζώστε αυτό το σημείο. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία και για την κάτω (πιο μακριά πλευρά) του υφάσματος.

Κόψτε το ύφασμα και στη συνέχεια διπλώστε την πάνω πλευρά του.

3. Στρίψτε το ύφασμα κατά 90 μοίρες προς τα αριστερά έτσι ώστε η μακρύτερη πλευρά του υφάσματος να βρίσκεται στα δεξιά σας. Για να δημιουργήστε τις «τσέπες» από τις οποίες θα περάσει το σχοινί, διπλώστε κάθε γωνία κατά 3 εκ. και σιδερώστε καλά το ύφασμα. Στη συνέχεια, διπλώστε την πάνω πλευρά του υφάσματος (δηλαδή εκεί που δεν έχετε γαζώσει) κατά 1,5 εκ. και πατήστε το ύφασμα με το σίδερο.

4. Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία διπλώνοντας τη γωνία που δεν έχετε γαζώσει κατά 3 εκ. προτού τη σιδερώσετε.

5. Δημιουργήστε μια ανοιχτή «τσέπη», ράβοντας τις άκρες του υφάσματος (όπως βλέπετε στη φωτογραφία) με διπλό γαζί. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και στην άλλη πλευρά του υφάσματος.

6. Πάρτε τον ξύλινο κύλινδρο και μετρήστε 5 εκ. και 10 εκ. κι από τις δύο άκρες του. Σημαδέψετε τα σημεία με ένα μολύβι προτού κάνετε τρύπες σε αυτά. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να τρίψετε το ξύλο με γυαλόχαρτο και το περάσετε με βερνίκι προτού συνεχίσετε παρακάτω.

Δείτε ολοκληρωμένα τα βήματα 3-6.

7. Απλώστε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι στο πάτωμα και τοποθετήστε πάνω του τον καμβά. Στη συνέχεια, πάρτε τη μπογιά και με αυτήν ζωγραφίστε ό,τι σχέδιο θέλετε πάνω στο ύφασμα. Αφήστε το να στεγνώσει καλά προτού το αναποδογυρίσετε και ζωγραφίσετε και την άλλη πλευρά του.

8. Πάρτε το σκοινί και κάψτε την άκρη του για να μην ξεφτίσει. Περάστε το από την εσωτερική τρύπα του κυλίνδρου με κατεύθυνση προς τα κάτω κι έπειτα από την πιο φαρδιά πλευρά του καμβά με κατεύθυνση τη στενή γωνία στην άκρη του υφάσματος. Στη συνέχεια, κάντε έναν κόμπο φροντίζοντας ώστε να αφήσετε 7-10 εκ. περιθώριο από την κοντινότερη ελεύθερη πλευρά του. Στη συνέχεια, περάστε την ελεύθερη πλευρά του σχοινιού από την εξωτερική τρύπα του κυλίνδρου και στερεώστε το σχοινί δένοντας ένα γερό κόμπο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για την αντίθετη πλευρά του σχοινιού και του κυλίνδρου.

Αν βρίσκετε το ασπρόμαυρο βαρετό, μπορείτε να αγοράσετε κάποιο χρωματιστό ύφασμα.

9 Σηκώστε τον καμβά και βρείτε το κέντρο του σχοινιού πάνω από τον ξύλινο κύλινδρο. Δέστε ένα γερό κόμπο, αφήνοντας περιθώριο 20-25 εκ. από τον κύλινδρο. Στερεώστε τον κρίκο ασφαλείας στο ταβάνι της βεράντας και, έπειτα, κρεμάστε από αυτόν το γάντζο. Τέλος, περάστε το σχοινί από τον γάντζο. Η κρεμαστή καρέκλα σας είναι έτοιμη!

Στερεώσετε καλά τον κρίκο ασφαλείας.

spirossoulis.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση