, ,

Η «αγκαλιά» του παπά Στρατή

O παπα Στρατής, ο εφημέριος του Αγ. Γεωργίου στο Κεράμι Καλλονής είναι ο επικεφαλής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΑΓΚΑΛΙΑ». Μιλά στην webtv του Αθηναϊκού

O παπα Στρατής, ο εφημέριος του Αγ. Γεωργίου στο Κεράμι Καλλονής είναι ο επικεφαλής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΑΓΚΑΛΙΑ». Μιλά στην webtv του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για το πως άνοιξε την αγκαλιά του, στους εκατοντάδες μετανάστες που φθάνουν στη Μυτιλήνη, προσφέροντάς τους, τις πρώτες βασικές ανάγκες επιβίωσης.

“Εμείς δεν είμαστε το κράτος ούτε μπορούμε ν΄αντικαταστήσουμε το κράτος. Εμείς απλά βρίσκουμε ανθρώπους στο δρόμο, τους δίνουμε ένα πιάτο φαί, ένα ρούχο, παππούτσια και προπαντός δεν προσπαθούμε ν΄ αλλάξουμε τον κόσμο ούτε να δώσουμε αυτό που θέλει ο καθένας. Ομως προσπαθούμε να δώσουμε αγάπη, ειρήνη και προπαντός ελπίδα για την επόμενη ημέρα. Τίποτα παραπάνω. Θα τους δούμε, θα τους ντύσουμε, θα τους ταίσουμε και θα τους δώσουμε την ευχή μας να έχουν καλό κατευόδιο, καλή τύχη, και να βρεθούν στην ζωή τους σ’ ένα τόπο που θα ειρηνεύσουν και να μπορέσουν να ζήσουν την επόμενη ημέρα”.

Advertisment

Αναφερόμενος για το κύμα εισροής μεταναστών στην Μυτιλήνη ο εφημέριος του Αγ. Γεωργίου μας αναφέρει: “Μας ειδοποίησαν 11:00 την νύχτα, είχαμε στην «Αγκαλιά» 70 με 80 άτομα. Πήγαν τα παιδιά της οργάνωσης ο Γιώργος Τυρίκος Εργάς, η Κατερίνα Σελάχα, και η Ελένη Σελάχα, τους περίθαλψαν τους έδωσαν φαγητό (γάλα, κρουασάν, νερό). Μέχρι το πρωί είχαμε ακόμα περισσότερο κόσμο και οι πληροφορίες που μάθαμε αργότερα ήταν ότι από την περιοχή του Σκαλοχωρίου και της Φίλιας μέχρι την Καλλονή κατέβαιναν εκατοντάδες άνθρωποι”. Υπάρχουν παιδιά κάτω των 15 ετών που είναι ασυνόδευτα, που είναι μόνα”. Αυτή είναι η καθημερινή κατάσταση στο νησί.

«Οι ανάγκες της Αγκαλιάς είναι πολλές και κυρίως σε τρόφιμα, γάλα, πάνες για τα παιδιά, κρουασάν και σε είδη υγιεινής, σαπούνια» καταλήγει ο παπα Στρατής. Ο τραπεζικός λογαριασμός της οργάνωσης είναι στην alpha bank 599-002101-026620.

Advertisment

www.huffingtonpost.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση