Προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα; Παίξτε… Tetris!

Είστε καπνιστής και προσπαθείτε να το κόψετε χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα; Μην στενοχωριέστε, διότι σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, το Tetris μπορεί να σας

Είστε καπνιστής και προσπαθείτε να το κόψετε χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα; Μην στενοχωριέστε, διότι σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, το Tetris μπορεί να σας βοηθήσει να διακόψετε αυτήν την κακή συνήθεια. Ναι…μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά δεν είναι.

Επιστήμονες ανακάλυψαν πως όταν κάποιος παίζει Tetris, ενεργοποιείται μια περιοχή στον εγκέφαλο η οποία σχετίζεται με το αίσθημα ικανοποίησης της όρεξης για διάφορα πράγματα, μεταξύ αυτών και το τσιγάρο. Βρετανοί επιστήμονες σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Κουίνσλαντ, μελέτησαν την επίδραση του παιχνιδιού σε 31 φοιτητές ηλικίας 18-27 ετών. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να καταγράφουν για μια εβδομάδα το πότε ένιωθαν έντονη όρεξη για κάτι αλλά και να αξιολογούν το βαθμό στον οποίο το ένιωθαν.

Advertisment

Στους μισούς, είχε δοθεί μια συσκευή ώστε να μπορούν να παίξουν Tetris και παρατήρησαν ότι όσοι έπαιζαν το παιχνίδι είχαν 20% λιγότερη επιθυμία για τσιγάρο, φαγητό, ακόμα και για… σεξ!

Οι ερευνητές αναφέρουν πως το παιχνίδι αυτό επιδρά στο άτομο κατ΄αυτόν τον τρόπο διότι απαιτεί την ενεργοποίηση της φαντασίας σε συνδυασμό με το οπτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει λόγω των διαφόρων σχημάτων και ελπίζουν πως μπορεί να αποτελέσει ένα διασκεδαστικό μέσο καταπολέμησης του εθισμού από το κάπνισμα αλλά και από άλλες συνήθειες.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αιμορροΐδες: Γαστρεντερολόγος δίνει 5 σωτήρια tips που ανακουφίζουν | Οι συνήθειες που πρέπει να «κόψετε»
Ύπνος: Το κοινό λάθος που κάνουμε όταν κοιμόμαστε στο πλάι
H εύκολη κίνηση που μακραίνει τη ζωή και σώζει την καρδιά – Kάντε την καθημερινά
Τα περιττά κιλά συνδέονται με συρρίκνωση του εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα έρευνα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση