Προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα; Παίξτε… Tetris!

Είστε καπνιστής και προσπαθείτε να το κόψετε χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα; Μην στενοχωριέστε, διότι σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, το Tetris μπορεί να σας

Είστε καπνιστής και προσπαθείτε να το κόψετε χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα; Μην στενοχωριέστε, διότι σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, το Tetris μπορεί να σας βοηθήσει να διακόψετε αυτήν την κακή συνήθεια. Ναι…μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά δεν είναι.

Επιστήμονες ανακάλυψαν πως όταν κάποιος παίζει Tetris, ενεργοποιείται μια περιοχή στον εγκέφαλο η οποία σχετίζεται με το αίσθημα ικανοποίησης της όρεξης για διάφορα πράγματα, μεταξύ αυτών και το τσιγάρο. Βρετανοί επιστήμονες σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Κουίνσλαντ, μελέτησαν την επίδραση του παιχνιδιού σε 31 φοιτητές ηλικίας 18-27 ετών. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να καταγράφουν για μια εβδομάδα το πότε ένιωθαν έντονη όρεξη για κάτι αλλά και να αξιολογούν το βαθμό στον οποίο το ένιωθαν.

Advertisment

Στους μισούς, είχε δοθεί μια συσκευή ώστε να μπορούν να παίξουν Tetris και παρατήρησαν ότι όσοι έπαιζαν το παιχνίδι είχαν 20% λιγότερη επιθυμία για τσιγάρο, φαγητό, ακόμα και για… σεξ!

Οι ερευνητές αναφέρουν πως το παιχνίδι αυτό επιδρά στο άτομο κατ΄αυτόν τον τρόπο διότι απαιτεί την ενεργοποίηση της φαντασίας σε συνδυασμό με το οπτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει λόγω των διαφόρων σχημάτων και ελπίζουν πως μπορεί να αποτελέσει ένα διασκεδαστικό μέσο καταπολέμησης του εθισμού από το κάπνισμα αλλά και από άλλες συνήθειες.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εμμηνόπαυση: Εναλλακτικοί τρόποι να νικήσετε το στρες χωρίς φάρμακα
Κακή αναπνοή: Οι αιτίες που την προκαλούν και οι τροφές που την καταπολεμούν
Προβλήματα στο έντερο: Πώς συνδέονται με τη νόσο του Πάρκινσον
Πόσο καθυστερεί την ανάπτυξη των παιδιών ο χρόνος μπροστά στις οθόνες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση