,

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για το Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

Mέχρι 30 Σεπτεμβρίου θα γίνονται οι εγγραφές για το Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης. Το Ελεύθερο Σχολείο δημιουργήθηκε για να προσφέρει σ΄ όλους τους

Mέχρι 30 Σεπτεμβρίου θα γίνονται οι εγγραφές για το Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης. Το Ελεύθερο Σχολείο δημιουργήθηκε για να προσφέρει σ΄ όλους τους μαθητές από Α΄ Δημοτικού μέχρι Γ΄ Λυκείου δωρεάν παρακολούθηση όποιων σχολικών μαθημάτων επιθυμούν ακόμα και αγγλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς γίνονται διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες, εκδρομές και δράσεις που έχουν ως στόχο να ψυχαγωγήσουν και να ενθαρρύνουν τους μαθητές να γνωρίσουν και να μάθουν κι άλλα πράματα εκτός του σχολικού προγράμματος.

Σκοπός του Ελεύθερου Σχολείου είναι να κάνει τα παιδιά να δουν ότι είναι το κάτι άλλο. Εκείνο το κάτι άλλο που είναι ίδιο με το άλλο και δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Ισότητα, δικαιοσύνη, δικαίωμα, σεβασμός, αλληλοϋποστήριξη είναι οι ακτίνες του ήλιου, του δικού τους ήλιου που τους ανήκει. Ποια κοινωνία και ποια πολιτική θέλει να τους τον στερήσει; Όποια ή όποιες και να είναι, το κενό αυτό έρχεται να το καλύψει το Ελεύθερο Σχολείο.

Advertisment

Στόχος του Ελεύθερου Σχολείου είναι να κάνει τα παιδιά να παίξουν και να γελάσουν. Να συζητήσουν και να ακούσουν. Να μάθουν και να ξεχάσουν. Να παλέψουν και να νικήσουν. Γιατί το Άριστα και το Είκοσι δεν είναι η έγνοια. Έγνοια είναι η παιδεία.

Ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη, λέει μια λαϊκή παροιμία. Αλλά ένα παιδί… τι μπορεί να κάνει τελικά ένα παιδί; Ένα παιδί μπορεί να ανοίξει ένα σχολείο. Φτάνει μόνο να μην είναι το σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης. Οι εθελοντές και εκπαιδευτικοί του Ελεύθερου Σχολείου έχουν ένα όνειρο κι έναν εφιάλτη. Όνειρό τους είναι κανένα παιδί να μην έχει ανάγκη την ΑΡΣΙΣ κι εφιάλτη τους η πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που θέλουν να της δώσουν χρώμα, ελπίδα, αισιοδοξία και χαρά.

Το Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης απευθύνεται σε παιδιά που οι οικογένειες τους δεν μπορούν να στηρίξουν τη σχολική τους φοίτηση. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκέπτεστε την ΑΡΣΙΣ Κοζάνης στην οδό Αγίου Χριστοφόρου 6 (λίγο πιο κάτω από την Αίθουσα Τέχνης), καθημερινά 06:00-08:00 το απόγευμα ή να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, στο δικτυακό χώρο arsiskozanis.blogspot.gr, ή μέσω της σελίδας facebook.com/Arsis.Kozanis.

Advertisment

www.enallaktikos.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση