Προσωπικός στόχος: Κάθε βήμα που κάνουμε προς αυτόν και μια απάντηση σε ό,τι μας κρατάει πίσω

Καθημερινά βρισκόμαστε μπροστά σε δεκάδες αντιπαραθέσεις. Επαγγελματικές, οικογενειακές, κοινωνικές, αθλητικές είναι μόνο μερικές από αυτές. Έτσι βρισκόμαστε συχνά μπροστά σε ένα πέλαγος προκλήσεων που

Προσωπικός στόχος: Κάθε βήμα που κάνουμε προς αυτόν και μια απάντηση σε ό,τι μας κρατάει πίσω

Καθημερινά βρισκόμαστε μπροστά σε δεκάδες αντιπαραθέσεις. Επαγγελματικές, οικογενειακές, κοινωνικές, αθλητικές είναι μόνο μερικές από αυτές.

Έτσι βρισκόμαστε συχνά μπροστά σε ένα πέλαγος προκλήσεων που δεν ξέρουμε αν πρέπει να απαντήσουμε, πώς να απαντήσουμε και αν τελικά χρειάζεται να απαντήσουμε.

Advertisment

Πολλές προκλήσεις είναι δικαιολογημένες αλλά πολλές αδικαιολόγητες, με τις δεύτερες κυρίως να προκαλούνται από ανθρώπους που η έριδα είναι το μοναδικό κίνητρο ώστε να λειτουργήσουν και να προσπαθήσουν να αποδείξουν τουλάχιστον στον εαυτό τους και πιθανός σε ελάχιστους τριγύρω τους, ότι διαθέτουν κάποια αξία, απλά και μόνο επειδή έθεσαν κάποια άποψη απέναντι από την δική σου.

Μπροστά σε αυτό το πρόβλημα ή και δίλλημα συνήθως βρίσκονται άνθρωποι που είναι θετικά δημιουργικοί με έντονη τάση να πραγματοποιούν όσα οραματίζονται τόσο για τους ίδιους όσο και για το κοινωνικό σύνολο.

Μάλιστα οι προκλήσεις πολλές φορές δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν γιατί συνήθως πίσω από αυτές βρίσκονται άνθρωποι που ανα πέντε λεπτά αναπροσαρμόζουν τον στόχο τους, απλά και μόνο για να αισθάνονται οι ίδιοι «νικητές» ικανοποιώντας ένα υπέρμετρο Εγώ αλλά και τον ναρκισσισμό τους.

Advertisment

Η λύση σε τέτοιες συμπεριφορές κρύβεται πίσω από την λέξη προσωπικός στόχος ή στόχοι!

Ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά είναι σε θέση να γνωρίζει ποιες είναι οι προσωπικές, επαγγελματικές αλλά και κοινωνικές του ανάγκες. Ανάγκες που όταν ικανοποιηθούν μπορούν να προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ευζωίας ή και ευδαιμονίας.

Η ιεράρχηση των στόχων – συνήθως ο κάθε άνθρωπος έχει πολλαπλούς – είναι μια πολύ σπουδαία υπόθεση και πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά ώστε να είναι σταθεροί και σπάνια να χρειάζονται ήπια τροποποίηση ή προσαρμογή!

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, κάθε φορά που δεχόμαστε επίθεση από ανταγωνιστή ή ακόμα και αναπροσδιοριζόμενο αντίπαλο, ο προσωπικός μας στόχος είναι εκείνος που θα απαντήσει στο εάν και στο πως θα συμπεριφερθούμε.

Είναι γεγονός ότι η δημιουργία στόχων και μάλιστα σε χαρτί, δεν είναι εύκολη υπόθεση σε σε δυναμικά μεταβαλλόμενο περιβάλλον, αλλά αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια γιατί θα λειτουργήσει σαν ασπίδα απέναντι σε κάθε πρόκληση, χαρίζοντας έτσι μια πιο καθαρή και ήρεμη σκέψη απέναντι στις καθημερινές δυσκολίες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αυτογνωσία | Τα 3 στάδια και τεχνικές για να την κατακτήσετε
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε: Μια αναμέτρηση με τον εαυτό μας και τη μοναξιά
Οι μικρές μου αλήθειες | O φόβος της επιτυχίας
Τι αισθάνεστε όταν ακούτε μουσική; Τα ευρήματα των ερευνών για τον ήχο και την επιρροή του στο σώμα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση