,

Η στάση σώματος στον ύπνο επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου

Η στάση του σώματός μας την ώρα που κοιμόμαστε, επηρεάζει την υγεία του εγκεφάλου και τη λειτουργία του κατά τη διάρκεια του ύπνου, υποστηρίζουν

Η στάση του σώματός μας την ώρα που κοιμόμαστε, επηρεάζει την υγεία του εγκεφάλου και τη λειτουργία του κατά τη διάρκεια του ύπνου, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρ. Έλεν Μπενβενίστε του Πανεπιστημίου Stony Brook της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Journal of Neuroscience», αναφέρουν πως έπειτα από μελέτες σε πειραματόζωα με τη διαδικασία της μαγνητικής απεικόνισης, βρήκαν πως όταν το σώμα βρίσκεται ξαπλωμένο σε πλάγια θέση, είτε με το αριστερό είτε με το δεξί πλευρό, βοηθά σημαντικά τον εγκέφαλο να αποβάλει τις περιττές χημικές ουσίες που συσσωρεύονται σε αυτόν, στη διάρκεια της μέρας.

Advertisment

Αυτό σημαίνει, πως πιθανόν να μπορεί με αυτόν τον τρόπο να προληφθούν, ως ένα βαθμό, νευρολογικές παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ. Οι επιστήμονες επισημαίνουν παρόλα αυτά, πως μένει να αποδειχθεί πως κάτι τέτοιο ισχύει και στον ανθρώπινο εγκέφαλο, γεγονός πάντως που το θεωρούν πολύ πιθανό.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

leaderman
spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση