,

Ακάλυπτος 2.0: Το project που αναμορφώνει τους ακάλυπτους των πολυκατοικιών

«Ακάλυπτος 2.0 / Αkalyptos 2.0». Αυτό είναι τ’ όνομα του πρότζεκτ που στόχο έχει να βρει τους πρώτους Αθηναίους οι οποίοι θα τολμήσουν να

«Ακάλυπτος 2.0 / Αkalyptos 2.0». Αυτό είναι τ’ όνομα του πρότζεκτ που στόχο έχει να βρει τους πρώτους Αθηναίους οι οποίοι θα τολμήσουν να μεταμορφώσουν την πίσω αυλή της πολυκατοικίας τους μαζί με τους γείτονές τους! Αυτούς δηλαδή που θ’ αλλάξουν προς το καλύτερο τον ακάλυπτο της πολυκατοικίας τους.
Πίσω από το πρότζεκτ ή το εργαστήριο – όπως το χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές – είναι η διεθνής ομάδα αρχιτεκτόνων Urbego (αποτελείται από νέους αρχιτέκτονες και πολεοδόμους) και η αρχιτεκτονική ομάδα MICROMEGA μΜ, δύο νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, του Αλέξανδρου Ζώμα και της Μάρας Παπαβασιλείου που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα. Η ομάδα τους μάλιστα αποτελεί τον κόμβο του δικτύου Urbego στην Αθήνα.
Οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή και να στείλουν αιτήσεις μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. «Θέλεις να αλλάξεις κάτι στη γειτονιά σου; Βρες τους γείτονές σου από τις απέναντι πολυκατοικίες και μοιράσου το όραμα για ένα διαφορετικό ακάλυπτο, σε κοινή και δημιουργική χρήση» σημειώνουν.

Βημα 1 : Βρες τους γείτονές σου από απέναντι και σκεφτείτε την πιθανότητα να ενοποιήσετε τους ακάλυπτους που συνορεύουν!

Βήμα 2 : Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής στο www.akalyptos-2.org μέχρι 20/12/2015!

Advertisment

Βήμα 3 : Μέσα από ένα εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού, νέοι αρχιτέκτονες θα σε βοηθήσουν να κάνεις το όνειρο πραγματικότητα!

Οι ακάλυπτοι αποτελούν το καλύτερα κρυμμένο δυναμικό της Αθήνας. Η μεταμόρφωση των ακαλύπτων σε χώρους που θα είναι βιώσιμοι και θα αποτελούν το σημείο συνάντησης και δράσης μεταξύ των γειτόνων, θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των μισών τουλάχιστον κατοίκων κάθε οικοδομικού τετραγώνου.

Η συζήτηση για την ενοποίηση των ακαλύπτων κρατά από παλιά, αλλά δεν έχει προχωρήσει ποτέ σε κάποιο έργο με αντίκτυπο. Ο στόχος είναι αυτό το εργαστήριο να αποτελέσει το πρώτο παράδειγμα από μία σειρά που θα ακολουθήσουν.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αυτές είναι οι 10 πιο «έξυπνες» πόλεις στον κόσμο | Οι 7 βρίσκονται στην Ευρώπη
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα: Με περίπατο βιβλίου και 50+2 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Τι με δίδαξε η απιστία του συντρόφου μου
Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση