, ,

Συνταγή: Ένας χυμός που βελτιώνει τις γενικές τιμές του αίματος

Αυτός ο χυμός περιέχει εξαιρετικά συστατικά τα οποία επιδρούν στη σωστή διαχείριση της φλεγμονής και της ευρύτερης υγείας του σώματος. Ισορροπεί τα λευκά και

Αυτός ο χυμός περιέχει εξαιρετικά συστατικά τα οποία επιδρούν στη σωστή διαχείριση της φλεγμονής και της ευρύτερης υγείας του σώματος. Ισορροπεί τα λευκά και τα ερυθρά αιμοσφαίρια, τον αιματοκρίτη και την περιεκτικότητα της αιμοσφαιρίνης. Γενικά επηρεάζει θετικά όλες τις τιμές σε μια γενική εξέταση αίματος. Ο σκοπός βέβαια δεν είναι να πιείτε τον χυμό πριν κάνετε τις εξετάσεις για να δείξουν καλύτερες τιμές. Σκοπός των εξετάσεων είναι να δείξουν ποια είναι η κατάσταση στο σώμα σας. Οπότε καλύτερα να μάθετε την αλήθεια. Εάν θέλετε όμως μπορείτε να πειραματιστείτε πίνοντας το χυμό και να τις επαναλάβετε εκ νέου.

Υλικά

Advertisment

1 κιλό παντζάρια

½ κιλό καρότα

2 – 3 πορτοκάλια

Advertisment

2 ξινά μήλα

Χυμός ενός λεμονιού

½ κιλό μέλι

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίστε τα παντζάρια, τα καρότα και τα μήλα. Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα στον αποχυμωτή. Προσθέστε στον αποχυμωτή και το χυμό του λεμονιού. Τέλος, προσθέστε και το μέλι.

Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάλτε το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπουκάλι και τοποθετήστε το στο ψυγείο. Πίνετε 100 ml κάθε πρωί με άδειο στομάχι μέχρι να τελειώσει. Μπορείτε να το κάνετε δύο φορές το χρόνο, ιδανικά στις ενδιάμεσες εποχές, άνοιξη και φθινόπωρο.

Προσοχή: το μείγμα δεν προορίζεται για τη θεραπεία κάποιας πάθησης. Σε κάθε περίπτωση, πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή, ζητήστε τη συμβουλή του επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση