,

Gary Zukav: Τι σημαίνει να είναι κανείς πραγματικά δυνατός;

Απόσπασμα από την επετειακή έκδοση του βιβλίου του Gary Zukav “Η Έδρα της Ψυχής” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα Η δύναμη δεν είναι

Απόσπασμα από την επετειακή έκδοση του βιβλίου του Gary Zukav “Η Έδρα της Ψυχής” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Η δύναμη δεν είναι η ικανότητα να επιβάλλετε τη θέληση σας σε κάποιον άλλο. Δεν υπάρχει εσωτερική ασφάλεια σε αυτό το είδος δύναμης. Αυτή είναι μια ιδιότητα του χρόνου, και καθώς αλλάζει ο χρόνος, αλλάζει κι αυτή. Έχετε ένα δυνατό σώμα που σας επιτρέπει να νικάτε τους άλλους σε μια σύγκρουση; Αυτό θα αλλάξει. Τι θα κάνετε τότε; Έχετε σωματική ομορφιά που μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε για να επηρεάζετε τους άλλους; Κι αυτό θα αλλάξει. Τι θα κάνετε τότε; Έχετε εξυπνάδα που σας επιτρέπει να ξεγελάτε τους άλλους; Και τι συμβαίνει αν είστε τόσο κουρασμένοι που δεν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε, ή αν χάσετε την ευκαιρία;

Αν δεν νιώθετε άνετα μέσα στον κόσμο, ζείτε μέσα στο φόβο και δεν μπορείτε ποτέ να χαλαρώσετε πραγματικά και να απολαύσετε τη Ζωή. Είναι δύναμη αυτό; Δεν υπάρχει δύναμη στο φόβο, ή σε οποιαδήποτε από τις δραστηριότητες που παράγονται από το φόβο. Δεν υπάρχει δύναμη σε μια σκεπτομορφή φόβου, ακόμη και αν αυτή υποστηρίζεται από στρατιές. Οι στρατιές της Ρώμης εξαφανίστηκαν περισσότερο από μια χιλιετία πριν, αλλά η δύναμη της ζωής ενός μοναδικού ανθρώπου που θανάτωσαν οι Ρωμαίοι στρατιώτες συνεχίζει να διαμορφώνει την ανάπτυξη του είδους μας. Ποιος είχε τη δύναμη;

Είστε τόσο δυνατοί όσο δυνατό είναι αυτό το οποίο αντιπροσωπεύετε. Τι αντιπροσωπεύετε λοιπόν; Περισσότερα λεφτά στην τράπεζα και ένα μεγαλύτερο σπίτι; Έναν πιο όμορφο σύντροφο; Την επιβολή του δικού σας τρόπου σκέψης στους άλλους; Αυτά αντιπροσωπεύει η προσωπικότητα που επιδιώκει να ικανοποιήσει τις επιθυμίες της. Αντιπροσωπεύετε την τελειότητα, την ομορφιά και τη συμπόνια κάθε ψυχής; Αντιπροσωπεύετε τη δύναμη της αγάπης και τη διαύγεια της σοφίας; Αντιπροσωπεύετε τη συγχώρεση και τη ν ταπεινοφροσύνη; Αυτά αντιπροσωπεύει η προσωπικότητα που έχει ευθυγραμμιστεί με την ψυχή της. Αυτή είναι η θέση μιας αληθινά δυνατής προσωπικότητας.

Η δύναμη είναι η ενέργεια που σχηματίζεται από τις προθέσεις της ψυχής. Είναι Φως διαμορφωμένο από τις προθέσεις της αγάπης και της συμπόνιας, που καθοδηγείται από τη σοφία. Είναι ενέργεια που εστιάζεται και κατευθύνεται προς την εκπλήρωση του έργου της ψυχής πάνω στη Γη και την ανάπτυξη της προσωπικότητας ως φυσικού οργάνου της ψυχής που είναι κατάλληλο για αυτό το έργο. Είναι η δύναμη που δίνει στην ψευδαίσθηση τη μορφή των εικόνων των ψυχών που τη δημιουργούν και όχι των εικόνων των προσωπικοτήτων τους.

Τι σημαίνει αυτό;

Υπάρχει μια συνεχής ανταλλαγή ενέργειας ανάμεσα στις ψυχές. Αυτή η ανταλλαγή είναι διασπασμένη όταν και η προσωπικότητα είναι διασπασμένη. Η ενέργεια, η δύναμη, διαφεύγει από μια διασπασμένη προσωπικότητα μέσα από το καθένα από τα διαφορετικά μέρη της. Αν ένα μέρος σας φοβάται μήπως χάσετε τη δουλειά σας, και ένα άλλο φοβάται μήπως χάσετε τη σχέση σας, και ένα άλλο τρέμει μια σύγκρουση με έναν ενοχλητικό συνάδελφο, η δύναμη διαφεύγει από το σύστημα σας χωρίς το συνειδητό σας έλεγχο. Έτσι λειτουργεί η ενεργειακή δυναμική μιας μη ενδυναμωμένης προσωπικότητας.

Όταν η ενέργεια διαφεύγει από το σύστημα σας με τη μορφή του φόβου ή της καχυποψίας, δεν μπορεί να φέρει τίποτε άλλο παρά μόνο δυσφορία ή πόνο. Όταν η ενέργεια εκρέει από το σύστημα σας με φόβο ή καχυποψία, νιώθετε ένα σωματικό συναίσθημα πόνου ή δυσφορίας στο μέρος του σώματος που συνδέεται με το συγκεκριμένο ενεργειακό κέντρο που χάνει δύναμη. Όταν φοβάστε ότι δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε και να φροντίσετε τον εαυτό σας μέσα στον κόσμο, ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε το νοίκι σας, για παράδειγμα, ή να προστατευτείτε από σωματικά ή συναισθηματικά τραύματα —όταν βλέπετε τη δύναμη ως εξωτερική και νιώθετε ότι δεν έχετε αρκετή για να εξασφαλίσετε την ευημερία ή την ασφάλεια σας — νιώθετε δυσφορία ή πόνο στην περιοχή του στομαχιού σας, στην περιοχή του ηλιακού πλέγματος. Αυτό που ονομάζουμε άγχος είναι η εμπειρία της δύναμης που φεύγει από το ενεργειακό κέντρο που βρίσκεται σε αυτή την περιοχή του σώματος. Μια κρίση άγχους είναι μια τεράστια απώλεια δύναμης από το σύστημα σας μέσα από αυτό το ενεργειακό κέντρο. Οι απώλειες δύναμης επηρεάζουν τα γειτονικά μέρη του σώματος. Η απώλεια δύναμης μέσα από αυτό το κέντρο, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία. Αν είναι χρόνια ή οξεία, μπορεί να προκαλέσει έλκος στομάχου.

Όταν φοβάστε ότι απειλείται η ικανότητα σας να αγαπάτε ή να σας αγαπούν, όταν φοβάστε, για παράδειγμα, να εκφράσετε την αγάπη σας ή να δεχτείτε αγάπη από κάποιον άλλο, νιώθετε μια σωματική δυσφορία ή έναν πόνο στην περιοχή του στήθους, κοντά στην καρδιά. Αυτό που νιώθετε σαν έντονη στενοχώρια είναι η εμπειρία της δύναμης που φεύγει από αυτό το ενεργειακό κέντρο λόγω φόβου ή καχυποψίας. Έχετε χάσει ένα σύντροφο, ή ένα παιδί, ή κάποιο πολύ αγαπημένο σας πρόσωπο; -εδιαλύνετε την εμπειρία σας. Προσδιορίστε τι είναι αυτό που νιώσατε. Θα ανακαλύψετε ότι το σώμα σας πονούσε, ότι νιώθατε πόνο στην περιοχή του στήθους. Αυτή είναι η εμπειρία της δύναμης που φεύγει μέσα από αυτό το ενεργειακό κέντρο. Αυτή είναι η στενοχώρια, ο πόνος καρδιάς, η απώλεια δύναμης από το κέντρο της καρδιάς. Η χρόνια ή η οξεία απώλεια δύναμης μέσα από το κέντρο της καρδιάς οδηγεί, κυριολεκτικά, σε προσβολή της καρδιάς. Το μυοκαρδιακό έμφραγμα, η καρδιακή προσβολή, δεν προκαλείται απλώς από τη χοληστερίνη και άλλες συνθήκες του οργανισμού.

Κάθε ενόχληση και κάθε δυσλειτουργία του φυσικού σώματος, κάθε αρρώστια, μπορεί να γίνει κατανοητή από την άποψη της απώλειας δύναμης προς κάποιες εξωτερικές περιστάσεις ή αντικείμενα, απώλεια που συμβαίνει μέσα από κάποιο από τα ενεργειακά κέντρα του σώματος. Χάνετε δύναμη όταν γίνεστε πυρ και μανία για μια αδικία. Χάνετε δύναμη όταν σας απειλεί κάποιος ή κάποιοι. Χάνετε δύναμη όταν απομακρύνεστε από τους συνανθρώπους σας λόγω μνησικακίας ή πικρίας, ή από μια αίσθηση απογοήτευσης ή απαξίας ή ανωτερότητας. Χάνετε δύναμη όταν λαχταράτε για κάτι ή κάποιον, όταν θλίβεστε και όταν φθονείτε κάποιον. Κάτω από όλα αυτά κρύβεται ο φόβος, ο φόβος ότι είστε ευάλωτοι, ότι δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα χωρίς το άτομο ή την κατάσταση που σας λείπει, ότι βρίσκεστε σε μειονεκτική θέση χωρίς αυτό που φθονείτε. Χάνετε δύναμη κάθε φορά που φοβάστε. Αυτό είναι η απώλεια δύναμης.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε