, ,

Ο Ανώτερος Δρόμος

Του Στάμου Στίνη Καθένας μας, σε κάθε ενσάρκωσή του, ανάλογα με το ιδιαίτερο καρμικό του παρελθόν ως αιώνια ψυχή, διαθέτει μια προσωπική μέγιστη-βέλτιστη δυνατότητα πνευματικής

Του Στάμου Στίνη

Καθένας μας, σε κάθε ενσάρκωσή του, ανάλογα με το ιδιαίτερο καρμικό του παρελθόν ως αιώνια ψυχή, διαθέτει μια προσωπική μέγιστη-βέλτιστη δυνατότητα πνευματικής εξέλιξης. Εάν κατορθώσει να την ανακαλύψει και αποφασίσει να την επιλέξει συνειδητά ανάμεσα στις τόσες άλλες επιλογές που του προσφέρονται από το γήινο κόσμο μας, εάν την ακολουθήσει πιστά, αυτή η βέλτιστη εξελικτικά πορεία μπορεί να τον οδηγήσει ακόμα και μέχρι την πλήρη πνευματική του απελευθέρωση και αφύπνιση.

Advertisment

Πρόκειται γι’ αυτό που αποκαλούμε στην αρχαία ελληνική διδασκαλία των Δυνάμεων του Φωτός, ως «Ανώτερο Δρόμο», ή αν το θέλετε, με όρους Ψυχολογίας, «Νόημα Ζωής» ή «Νόημα Ύπαρξης». Καταλαβαίνετε ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται σε επαφή με τον Ανώτερο Δρόμο του και τον ακολουθεί με έφεση, αναδεικνύει το μέγιστο των δυνατοτήτων και των ταλέντων του, ασκεί το ιδανικό γι’ αυτόν επάγγελμα, έχει τις καλύτερες ανθρώπινες σχέσεις, αποκτά στην πορεία ιδιαίτερες ψυχικές δυνάμεις και πνευματικά χαρίσματα, είναι πάντα γεμάτος εμπιστοσύνη στο σύμπαν, εσωτερική χαρά και αρμονία και, αναγνωρίζοντας την ενότητα των πάντων, πλημμυρίζει από έλεος για όλα τα όντα.

Πρακτικά, ο Ανώτερος Δρόμος μας δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίζεται από το δίπτυχο «Αφύπνιση – Υπηρεσία». Προσέξτε γιατί: Από τη μία πλευρά, ο καθένας μας, ακολουθώντας την εξελικτική του πορεία ως μοναδική ατομικότητα, οφείλει να εργάζεται συστηματικά με σκοπό την αυτογνωσία, την πλήρη εναρμόνιση της προσωπικότητάς του και την πνευματική του απελευθέρωση. Αυτό σημαίνει υπεύθυνη εσωτερική εργασία και άσκηση, που οδηγούν στην εδραίωση της επαφής μας με τα ανώτερα πνευματικά πεδία και την τελική υπέρβαση του γήινου κόσμου.

Από την άλλη πλευρά, ο καθένας μας συνειδητοποιεί ότι, πέρα από την ατομική μας προσπάθεια για αφύπνιση, σπουδαίο ρόλο παίζουν και οι εξωτερικές συνθήκες μέσα στις οποίες ζούμε. Εάν το περιβάλλον, η κοινωνία μας, ευνοούν την άγνοια, την αρρώστεια, τον πόνο, τη φτώχεια, τη βία ή την ψυχική καταπίεση, οι δυνατότητές μας για πνευματική εργασία περιορίζονται σημαντικά. Αντίθετα, αν η κοινωνία και το περιβάλλον μας συμβάλουν στη γνώση, την υγεία, την αφθονία, την ελευθερία, την ασφάλεια και τις σωστές ανθρώπινες σχέσεις, τότε οι δυνατότητες πνευματικής μας προόδου γίνονται απεριόριστες.

Advertisment

 

ts3

Εδώ έρχεται η έννοια της Υπηρεσίας. Δηλαδή, η συνειδητοποίηση ότι η προσωπική μας πνευματική εξέλιξη και η εξέλιξη συνολικά των συνανθρώπων μας είναι αλληλένδετες και αλληλοεξαρτώμενες, αφού οι εξωτερικές συνθήκες επηρεάζουν αλλά και επηρεάζονται από όλους μας. Έτσι, Υπηρεσία σημαίνει ουσιαστική και συγκεκριμένη προσφορά, για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών αφύπνισης για μας και για την ανθρωπότητα ως σύνολο.

Κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος. Αλλά ακόμα και αν κάποιος γεννηθεί καρμικά τυχερός και το καταφέρει ως ένα σημείο, εάν δεν αρχίσει να προσφέρει ουσιαστική υπηρεσία, είναι αδύνατη η περαιτέρω πνευματική του εξέλιξη, γιατί δεν θα μπορέσει ποτέ να απαλλαγεί από το περιορισμένο γήινο «εγώ» του που είναι το κύριο εμπόδιο για την αφύπνιση και τη βίωση της Ενότητας. Η υπηρεσία, η προσφορά, το έλεος, η αγάπη, είναι ο μόνος εγγυημένος δρόμος απαλλαγής από το «εγώ» και την ιδιοτελή χωριστικότητα που αυτό καλλιεργεί ανάμεσα στον καθένα μας και το Όλον.

Ουσιαστικά, πρέπει να ξέρετε ότι το να ακολουθούμε τον Ανώτερο Δρόμο μας, συνδυάζοντας εσωτερική εργασία και υπηρεσία, ισοδυναμεί με συμμετοχή στην υλοποίηση του Θείου Σχεδίου, έτσι όπως αυτό εξειδικεύεται για τον γήινο κόσμο μας από την Πνευματική Ιεραρχία των Χορηγών του Φωτός. Γιατί ο Σκοπός του Θείου Σχεδίου είναι ακριβώς η πνευματική αφύπνιση όλων των όντων και η ποιοτική αναβάθμιση όλων των εκδηλωμένων κόσμων – άρα και της μικρής μας Γης. Εδώ έγκειται και η σημαντικότατη αποστολή του Πλανητικού Δικτύου του Φωτός (New Earth Network), ως φορέα μέσω του οποίου προωθείται το Θείο Σχέδιο επί της Γης.

Μιλώντας για υπηρεσία, θέλω να σας διευκρινήσω ότι στην πράξη περιλαμβάνει δύο κύριες μορφές. Η πρώτη ονομάζεται (στη διδασκαλία των Δυνάμεων του Φωτός) «Εσωτερική Πνευματική Δράση» και σημαίνει τη χρήση πνευματικών μεθόδων και ψυχικών δυνάμεων για τη βελτίωση των εξωτερικών συνθηκών της ζωής μας και του πλανήτη μας συνολικά. Σ’ αυτή τη μορφή υπηρεσίας υπάγεται και το Σύστημα Μορφογένεσις, το οποίο αποτελεί το ισχυρότερο υπαρκτό σε γήινο επίπεδο.

Η δεύτερη μορφή υπηρεσίας ονομάζεται «Κοινωνική Πνευματική Δράση» και αφορά κάθε μορφή ατομικής ή συλλογικής δράσης για τη βελτίωση των κοινωνικών, οικονομικών, πολιτισμικών και περιβαλλοντικών συνθηκών στον πλανήτη μας.

———-

Ο Στάμος Στίνης και το Πανελλήνιο Δίκτυο Συνειδητότητας διοργανώνουν στην Αθήνα ένα μονοήμερο εργαστήριο για την “Επιστήμη της Ευτυχίας”

Ο Στάμος Στίνης γεννήθηκε, εργάζεται και ζει με την οικογένειά του στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού Master στην Ηλεκτρονική. Ωστόσο, ήδη από 19 ετών, η καρδιά του επέλεξε την αυτογνωσία, την πνευματικότητα και την κοινωνική προσφορά, με αποτέλεσμα να κατασταλάξει επαγγελματικά ως εκδότης στο χώρο της Αναζήτησης. Είναι συνιδρυτής των εκδόσεων Έσοπτρον και των περιοδικών Τρίτο Μάτι και Hellenic Nexus. Επιπλέον, τα τελευταία 15 χρόνια είναι επικεφαλής της πνευματικής παρέας τού Πανελληνίου Δικτύου Συνειδητότητας (ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ www.padisy.gr).

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;
Τι αποτυπώνεται εντονότερα στην μνήμη μας; Έρευνα αποκαλύπτει τα μυστικά του νου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση