, , ,

Ένα εύκολο γιατροσόφι για το βήχα και τη βρογχίτιδα

Μια απλούστατη συνταγή για να καταπολεμήσετε τη βρογχίτιδα με φυσικό τρόπο.

Σε ένα σύντομο σερφάρισμα στο ξενόγλωσσο διαδίκτυο εντοπίσαμε μια ενδιαφέρουσα συνταγή για την αντιμετώπιση του βήχα και της βρογχίτιδας. Ο συγγραφέας δε, ισχυρίζεται ότι είναι κατάλληλη και για παιδιά. Το πρόβλημα είναι ότι ένα από τα βασικά συστατικά είναι η ζάχαρη αλλά μπορείτε να την αντικαταστήσετε ενδεχομένως με καστανή ή με ζάχαρη καρύδας, αν την αποφεύγετε.  Το μείγμα είναι επίσης ωφέλιμο για το στομάχι.

Θα χρειαστείτε 2 ώριμες μπανάνες, 400 ml βραστό νερό και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Πρώτα λιώστε τις μπανάνες με ένα κουτάλι και μάλιστα είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε πλαστικό κουτάλι έτσι ώστε να μην μαυρίσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη και ρίξτε πάνω το βραστό νερό. Αφήστε το μείγμα περίπου μισή ώρα. Αν θέλετε, μπορείτε να το στραγγίξετε.

Πρέπει να καταναλώνετε 200 ml από αυτό το μείγμα 4 φορές κάθε μέρα. Τα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά μετά από λίγες μόνο ημέρες.

Προσοχή: Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή, πρέπει να λάβετε τη σύμφωνη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας. Αν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε