, , ,

“Μια ιδέα” προς δασκάλους και καθηγητές

Το παρακάτω κείμενο μας το έστειλε η κα Πέννυ Περβανίδου, καθηγήτρια φυσικής. Την ευχαριστούμε θερμά, που μοιράστηκε την εμπειρία της μαζί μας και που

Το παρακάτω κείμενο μας το έστειλε η κα Πέννυ Περβανίδου, καθηγήτρια φυσικής. Την ευχαριστούμε θερμά, που μοιράστηκε την εμπειρία της μαζί μας και που κάνει πράξη μια νέα φιλοσοφία ζωής.

Γεια σας φίλοι και φίλες!

Advertisment

Είμαι καθηγήτρια φυσικής σε λύκειο … λατρεύω την φυσική,  την διδάσκω εδώ και 30 σχεδόν χρόνια.
Εδώ και ένα χρόνο περίπου παρακολουθώ την Εναλλακτική Δράση και άρχισα να διαβάζω βιβλία σχετικά με την αυτοβελτίωση, την δύναμη της σκέψης (να σημειώσω ότι τα σνόμπαρα παλιά όλα τούτα ήταν για “αδύναμους…” ),  … και σιγά σιγά άρχισα να αλλάζω … είμαι ήρεμη, χαρούμενη , αισιόδοξη σίγουρη πια για την έκβαση των πραγμάτων, ΕΥΓΝΩΜΩΝ!!! (από αυτό έπρεπε να αρχίσω! εφόσον άλλωστε, στα αλήθεια, από την ευγνωμοσύνη όλα ξεκινούν!)

Και όλα άρχισαν να ρέουν, να κυλάνε αβίαστα προς ότι ήταν καλύτερο και ομορφότερο!

Και μέσα από τούτη την χαρά έφτασε και η στιγμή των project που έχουμε πια στα λύκεια .
Για τους μη “μυημένους” στα άδυτα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: στην Α’Λυκείου έχουμε 2 ώρες την εβδομάδα και στην Β’ Λυκείου 1 ώρα , όπου ασχολούμαστε με θέματα όπως διατροφή, αθλητισμός, επιστήμες, κοινωνία, προστασία φύσης, τέχνες… όπου τα παιδιά καθοδηγούμενα απλά από τον καθηγητή κάνουν έρευνα και παρουσιάζουν εργασίες δουλεύοντας σε ομάδες , σε ένα πολύ πιο χαλαρό και άρα δημιουργικό σχήμα!
Και ήρθε η ιδέα να κάνω σε project όλα αυτά που εγώ στα 50 μου πια μάθαινα!

Advertisment

Φαντάζεστε την δύναμη και την ευλογία που θα ξεχυθεί, αν δείξουμε σε αυτά τα νέα , αισιόδοξα από φύση πλάσματα, τους αγαπημένους μας μαθητές , πόσα πολλά μπορούν να πραγματώσουν με την σκέψη τους έχοντας πάντα σαν οδηγό την ευγνωμοσύνη και την αγάπη;

Κι έτσι “τρέχουν” τώρα 2 project στο λύκειο μας. Στην Α λυκείου “το παιχνίδι της χαράς” και στην Β λυκείου το
” Ευχαριστώ – Ευχαριστώ!!!” . Άριστος αρωγός και άγρυπνος βοηθός σε αυτήν την δουλειά είναι η Εναλλακτική Δράση όπου πάντα βρίσκω εκείνο ακριβώς το άρθρο ή την ταινία που χρειάζομαι για το “μάθημα”.
Μόλις σήμερα μια μαθήτρια μου ζήτησε κι άλλα από αυτά τα… “καταπληκτικά κείμενα κυρία, που τα βρίσκετε;” .
Μια άλλη μαθήτρια έχει αρχίσει ήδη να σχεδιάζει το σπίτι των ονείρων της(κατέβασε σχεδιαστικό πρόγραμμα για να το κάνει!) Πολλά παραδείγματα και δράσεις υπάρχουν…πλέον άρχισαν να ξεπηδάν ιδέες από τα ίδια τα παιδιά… στο σχολείο μας πια αγκαλιαζόμαστε και χαμογελάμε περισσότερο!

Οπότε προτείνω και καλώ όλους τους δασκάλους- δασκάλες- καθηγητές – καθηγήτριες (που είναι έτοιμοι…)…
ας δουλέψουμε στα σχολεία την ελπίδα και την βεβαιότητα ότι όλα, μα όλα μπορούμε να τα αλλάξουμε, να τα μεταμορφώσουμε!

Συνάδελφοι το μόνο που χρειαζόμαστε στην φαρέτρα μας ,είναι : αγάπη . Είμαι σίγουρη ότι όλοι και όλες εσείς που διαβάσατε ως εδώ , την έχετε περισσή ! Ας την διδάξουμε το λοιπόν!

Αν θέλετε να κουβεντιάσουμε οτιδήποτε είμαι στην διάθεσή σας,

Σας ευχαριστώ πολύ

Πέννυ Περβανίδου  e-mail peny.p@hotmail.gr

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση