Αν και έχουμε αναφερθεί εδώ αρκετές φορές στις καταπληκτικές ιδιότητες του σκόρδου για τον άνθρωπο αλλά και για τα δέντρα και τα φυτά μας σήμερα θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και θα αναφερθούμε στη χρήση του σκόρδου σαν υποκατάστατο της πενικιλίνης. Το σκόρδο είναι μια φυσική πενικιλίνη και έχει μόνο το 1% των επιπτώσεων της συνθετικής πενικιλίνης, αλλά είναι πιο αποτελεσματικό σε gram αρνητικά βακτήρια από την πενικιλλίνη.
Τα βακτήρια έδειξαν ότι είναι ευαίσθητα στο σκόρδο στον πειραματικό σωλήνα περιλαμβάνοντας τα είδη Staphylococcus, Escherichia, Proteus, Salmonella, Providencia, Citrobacter, Klebsiella, Hafnia, Aeromonas, Vibrio και Bacillus γένη. Αποδείχτηκε επίσης σε εργαστηριακές εξετάσεις ότι οι μύκητες είναι ευαίσθητοι στο σκόρδο, περιλαμβάνοντας τα γένη Microsporum, Epidermophyton, Trichophyton, Rhodotorula, Torulopsis, Trichosporon, neoformans Cryptococcus και Candida, συμπεριλαμβανομένης της Candida albicans. Έχει αναφερθεί ακόμα ότι το σκόρδο είναι πιο αποτελεσματικό έναντι παθογόνων ζυμών από τη νυστατίνη, ιδιαίτερα στην Candida albicans.
Advertisment
Το λάδι σκόρδου φέρεται να είναι τόσο δημοφιλές στη Ρωσική Ιατρική που αναφέρεται ως Ρωσική πενικιλίνη και τα νοσοκομεία και οι κλινικές έχουν χρησιμοποιήσει το πτητικό εκχύλισμα του σκόρδου σχεδόν αποκλειστικά με τη μορφή ατμών και εισπνοών.
Πολλοί γνωρίζουν ότι το σκόρδο είναι ένα από τα καλύτερα θεραπευτικά μέσα που μας έχει δωρίσει η φύση για την καταπολέμηση των μικροβίων.
Οι καλλιεργητές σκόρδου πάλι γνωρίζουν ότι χρειάζεται αρκετό θειάφι για να καλλιεργηθεί σωστά. Στην ουσία μετατρέπει το ανόργανο θειάφι σε οργανικό για να μπορεί να είναι απορροφήσιμο από τον οργανισμό μας.
Advertisment
Ποια όμως είναι η ποσότητα σκόρδου που αντιστοιχεί σε μία δόση ενήλικα στην αντίστοιχη δόση της πενικιλίνης;
Τέσσερις σκελίδες σκόρδου αντιστοιχούν σε μία δόση πενικιλίνης σε έναν ενήλικα.
Πηγή: www.herballegacy.com Απόδοση στα ελληνικά www.ftiaxno.gr