Αχ, πόσο δύσκολη καθημερινότητα ζούμε. Τρέχουμε όλη μέρα στην δουλειά, σε δουλειές, στους δρόμους, με τα παιδιά, με τα κατοικίδια μας, με όλα.
Μήπως να τρέξουμε λίγο και για μας, για το σώμα μας, για το πνεύμα μας , την υγεία μας, το καλό μας;

Βάλτε την φόρμα σας, τα αθλητικά παπούτσια σας και φύγαμε. Πάμε να κάνουμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης μας. Να περπατήσουμε την Αρεοπαγίτου και να ανέβουμε στην Πνύκα. Να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα και να κάνουμε jogging ανάμεσα στα δέντρα. Να δυναμώσουμε το σώμα μας και την ψυχή μας.

Ξέρω, κανένας δεν έχει όσο χρόνο χρειάζεται, για να κάνει βόλτα στο κέντρο της πόλης. Όλοι έχουμε τόσο άγχος, τόσες ευθύνες, τόσες υποχρεώσεις αλλά είναι απαραίτητο για την σωματική και ψυχική μας υγεία. Το άγχος της δουλειάς, η ένταση για τα οικονομικά μας φορτίζουν τόσο το μυαλό, το σώμα , την ψυχολογία, την διάθεση.

Έχουμε κλειστεί στα προβλήματά μας και χάνουμε την ζωή μας, σπαταλάμε τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο μας, σε καναπέδες και πολυθρόνες, πίσω από τηλεοράσεις, υπολογιστές και λοιπές οθόνες. Ας πάρουμε τον φίλο μας, τον σύντροφό μας, την παρέα μας και ας πάμε μια βόλτα στην παραλία. Να βάλουμε τα αθλητικά μας και να περπατήσουμε άνετοι, ξέγνοιαστοι, και χαλαροί δίπλα στην θάλασσα. Στην ηρεμία και την γαλήνη που μας προσφέρει το νερό.

Το σώμα μας, μας χρειάζεται! Μας έχει ανάγκη για να είναι δυνατό και να μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Πρέπει να το θωρακίσουμε με καλή διατροφή και άσκηση, οφείλουμε να δυναμώσουμε το μυικό σύστημά μας, να βελτιώσουμε την φυσική κατάστασή μας και να γαληνέψουμε την ψυχή μας.

Μια βόλτα στο πάρκο με το ποδήλατο, με τα παιδάκια μας, με τα ανίψια μας, με τους φίλους μας θα βοηθήσει να νιώσουμε καλύτερα, πιο δυνατοί και πιο ήρεμοι. “Νους υγιής εν σώματι υγιεί..” έλεγαν οι προγονοί μας, μήπως να αρχίσουμε να το ακολουθούμε;

Ένα μήλο, μια σαλάτα, ένας χυμός, λίγο τρέξιμο, περπάτημα στη φύση, μια βόλτα στην παραλία θα μας βοηθήσουν και θα μας ανοίξουν το δρόμο, ώστε να βελτιώσουμε την εσωτερική και εξωτερική εικόνα μας.

Ας βάλουμε “λίγη” άσκηση στην ζωή μας, την αξίζουμε!

Dn / jK (personal)trainer

Συγγραφέας Do…Dare…Denia

Σαν παιδί ήθελα να ανήκω στην κοινωνία των “μεγάλων”, τωρα που μεγάλωσα θέλω να ξαναγίνω “παιδί”. Όχι, όχι, μην αγχώνεστε- μην μπερδεύεστε δεν έχω θεμα με την ηλικία. Απλά, όταν λέω γκρι, θέλω να φαντάζομαι έναν ελέφαντα… Όταν ζωγραφίζω ένα αρνι, δεν θέλω να μοιάζει με γέρικο κριάρι… Θέλω να έχω φίλη μια αλεπού… Όχι, όχι δεν τρελάθηκα…. Απλά, σαν άλλος “μικρός πρίγκιπας”, έχω φτιάξει ένα δικό μου “φανταστικό πλανήτη”. Follow me…

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε