Πόσο σημαντικό είναι να γυμνάζουμε τον κορμό μας. Οι ειδικοί εξηγούν

Όποιος έχει κάνει μαθήματα πιλάτες ή γιόγκα θα έχει ακούσει πολλές φορές τη φράση «ενεργοποιήστε τον κορμό σας». Η διαδικασία αυτή έχει ποικίλα υποστηρικτικά

Πόσο σημαντικό είναι να γυμνάζουμε τον κορμό μας. Οι ειδικοί εξηγούν

Όποιος έχει κάνει μαθήματα πιλάτες ή γιόγκα θα έχει ακούσει πολλές φορές τη φράση «ενεργοποιήστε τον κορμό σας». Η διαδικασία αυτή έχει ποικίλα υποστηρικτικά και σωματικά οφέλη, αλλά τι ακριβώς σημαίνει και πώς μπορούμε να το κάνουμε σωστά; Το mindbodygreen συμβουλεύτηκε personal trainers και άλλους ειδικούς για να μπορέσει να απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις.

Τι σημαίνει «ενεργοποιώ τον κορμό μου»;

Η λέξη «κορμός» κάνει τους περισσότερους να σκέφτονται τους κοιλιακούς, αλλά στην πραγματικότητα περιλαμβάνει πολλά παραπάνω από αυτούς. Ο fitness trainer BB Arrington εξηγεί: «όταν μιλάμε για κορμό, αναφερόμαστε σε μια ομάδα μυών που σταθεροποιεί τη σπονδυλική μας στήλη.

Αυτό περιλαμβάνει την μέση, τους κοιλιακούς, τους γλουτούς και τους μύες της λεκάνης». Η ενεργοποίηση του κορμού σημαίνει την ενεργοποίηση και χρήση όλων αυτών των μυών ταυτόχρονα.

Ποια είναι τα οφέλη της ενεργοποίησης του κορμού;

Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση κατά την διάρκεια της άσκησης, αλλά και στην καθημερινότητα. Ο personal trainer Jason Williams μας τονίζει ότι βοηθά στη διατήρηση της υγιούς στάσης του σώματος, προλαμβάνει από τραυματισμούς στη μέση και βελτιώνει τον συγχρονισμό και την ισορροπία.

Η χρήση όλων αυτών των μυών μας βοηθά να κινούμαστε πιο αποτελεσματικά, να κουβαλάμε περισσότερο βάρος και να αφαιρούμε πίεση από τη σπονδυλική μας στήλη. Όσον αφορά τη ζωή μας εκτός γυμναστηρίου, όταν χρειάζεται για παράδειγμα να σηκώσουμε το παιδί μας ή να βάλουμε την γεμάτη βαλίτσα μας στο ντουλάπι πάνω από το κάθισμα του αεροπλάνου, μας βοηθά να μένουμε σταθεροί και να ενεργοποιήσουμε τους σωστούς μύες γύρω από το σπονδυλική μας στήλη.

Πώς θα καταλάβουμε αν το κάνουμε σωστά;

Όταν ενεργοποιείται σωστά ο κορμός, νιώθουμε ότι επιμηκύνεται, ανοίγει η σπονδυλική μας στήλη. Μπορούμε να το σκεφτούμε σαν μια μεγάλη διάταση από την λεκάνη μέχρι την άκρη του κεφαλιού μας.
Θα είναι σαν ο αφαλός σας να πλησιάζει λίγο πιο κοντά στη σπονδυλική σας στήλη, το πυελικό έδαφος θα νιώθετε σαν να σηκώνεται προς την κορυφή του κεφαλιού σας. Ο κορμός θα είναι πιο σφιχτός και θα αντιλαμβάνεστε την εσωτερική πίεση να αλλάζει.

Η αναπνοή παίζει σημαντικό ρόλο επίσης στην ενεργοποίηση του κορμού. Η εστίαση στην εισπνοή, εκπνοή και στη ρύθμιση βοηθά σε σχέση με την μυϊκή κόπωση και την απόδοση.

Πηγή:

mindbodygreen.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε