, ,

Σπιτική κεραλοιφή για κιρσούς και φλεβίτιδα

Αντιμετωπίστε το πρόβλημα των ευρυαγγειών με τη βοήθεια μιας εξαιρετικής σπιτικής κεραλοιφής.

Η έλλειψη σωματικής άσκησης, η παχυσαρκία, η εγκυμοσύνη, και οτιδήποτε άλλο μειώνει την κυκλοφορία του αίματος στις κνήμες —όπως τα στενά ρούχα ή το να καθόμαστε με σταυρωμένα πόδια- μπορούν να συντελέσουν στην ανάπτυξη κιρσωδών φλεβών (διογκωμένες, συστραμμένες και πρησμένες φλέβες).

Οι κιρσοί μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Συνήθως ευρίσκονται στις κνήμες, γιατί η καρδιά από μόνη της δεν είναι αρκετά δυνατή για να προκαλέσει την επιστροφή του φλεβικού αίματος από το κατώτερο μέρος του σώματος, χωρίς την αντλητική δράση των κνημιαίων μυών οι οποίοι πρέπει να χρησιμοποιούνται και να ασκούνται. Είναι απαραίτητη η κατάλληλη άσκηση και για να αντιρροπούμε την επίδραση της βαρύτητας πρέπει να κρατάμε τα πόδια ψηλά όταν καθόμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μια συνταγή κεραλοιφής για τις περιοχές που αναπτύσσονται οι κιρσοί και οι φλεβίτιδες

Διαβάστε επίσης

Κιρσοί και φλεβίτιδες: Τρόποι φυσικής αντιμετώπισης

Κιρσοί ή κιρσώδεις φλέβες: Φυσική αντιμετώπιση

Υλικά

2 κουταλάκια του γλυκού βάμμα καστανιάς

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα κάστανου

5 κουταλάκια λανολίνη

2 γραμμάρια κερί μέλισσας

(Τα υλικά θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη πρώτων υλών ή στο διαδίκτυο)

Εκτέλεση

Σε ένα ψηλό δοχείο βάζετε τη λανολίνη και προσθέτετε το βάμμα και το εκχύλισμα κάστανου. Τα ανακατεύεται σιγά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Λιώνετε το κερί μέλισσας (σε χαμηλή θερμοκρασία) και το ρίχνετε στο μείγμα σας. Συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και πάλι. Έπειτα, το τοποθετείτε σε δοχείο κατάλληλο για κεραλοιφές ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε εύκολα και περιμένετε να κρυώσει. Αφού κρυώσει, κλείνετε το δοχείο και η κεραλοιφή σας είναι έτοιμη.

Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου και συνίσταται να χρησιμοποιείται μία φορά την ημέρα στην περιοχή που επιθυμείτε με απαλές κινήσεις μασάζ.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε