Τα οφέλη των φυτών εσωτερικού χώρου στην σωματική και ψυχική μας υγεία

Τα φυτά εσωτερικού χώρου βελτιώνουν την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας

Τα φυτά εσωτερικού χώρου βελτιώνουν την σωματική και ψυχική μας υγεία υποστηρίζουν οι ειδικοί της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας Κηπουρικής.

Πέρα από το είδος των φυτών εσωτερικού χώρου που προτιμώνται ανά περιόδους το θέμα είναι ότι τα οφέλη που προσφέρουν τα καθιστούν κάτι πολύ περισσότερο από διακοσμητικά αντικείμενα.

Δείτε ποια φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν άμεσα την ατμόσφαιρα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μειώνουν το στρες, βελτιώνουν τη διάθεση και φιλτράρουν τον μολυσμένο αέρα. Με βάση την ανασκόπηση των διαθέσιμων επιστημονικών μελετών φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι είναι πιο αποδοτικοί όταν το γραφείο τους είναι πιο πράσινο, αλλά και ότι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς ανέχονται καλύτερα τον πόνο όταν υπάρχουν φυτά εσωτερικού χώρου στο θάλαμό τους. Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι τα φυτά μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικοί καθαριστές του αέρα.

Τα φυτά επιδρούν ηρεμιστικά αλλά υπάρχουν και πολλά στοιχεία ότι αυτά είναι ευεργετικά και για την υγεία του ανθρώπου, συντελώντας στον καθαρισμό των αέριων ρύπων και συμβάλλοντας σε καλύτερη ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε, συνεπώς και σε καλύτερη υγεία αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας Κηπουρικής «The Plantsman».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε