,

Γίνε άνθρωπος γεμάτος αγάπη!

Γίνε άνθρωπος γεμάτος αγάπη, που μπορεί και αισθάνεται όμορφα για όλους και για όλα. Χωρίς ταμπέλες και μάσκες.

Ανοίγεις τα μάτια στη ζωή έχοντας αγνή ψυχή έτοιμη να διαμορφώσει το μέσα σου. Κάνοντας το ταξίδι της γεμίζεις ζωή και πάντα στο τέλος όταν θα την αντικρίσεις καταλαβαίνεις ότι είναι ένα κεφάλαιο στη ζωή σου, το οποίο το ένιωθες από την αρχή, πριν καν καλά καλά καταλάβεις ότι είναι εκεί, απλώς είναι τόσο όμορφο συναίσθημα που σε συνεπαίρνει χωρίς να εστιάζεις στο νου.

Βρίσκεται στη καθημερινότητά σου και σε ό,τι ασχολίες έχεις, “μέχρι που σου χτυπάει και τη πόρτα”. Είναι τότε που αρχίζεις μέσα σου να εκκρίνεις, να δημιουργείς συναισθήματα, να κρατιέσαι ζωντανός. Δε μπορείς να ξεφύγεις, ούτε καν έχεις επιλογή γιατί η ψυχή καταλαμβάνει το νου. Το μόνο που υπάρχει είναι η απόλαυση της διαδρομής και η αίσθηση της κάθε μέρα πιο πολύ. Μόλις ανοίξεις τη πόρτα, σταματά ο χρόνος, ένα φως συμπληρώνει το μέσα σου γεμίζοντάς σε ευτυχία. Έτσι μπορείς και αισθάνεσαι πνευματικά, νοητικά και σωματικά.

Advertisment

Όλο αυτό που αισθάνεσαι να συμβαίνει συνήθως δεν έχει λόγια και περιγραφές, μόνο αμηχανία και ένα κενό για μια στιγμή ώστε να ισορροπήσει μέσα σου. Αφού σε ολοκληρώσει και γεμίσει το σώμα σου με ενέργεια πλησιάζει στο χώρο σου με τα όριά σου να πέφτουν και πιο συγκεκριμένα τα ρίχνεις. Τα ρίχνεις γιατί αυτή η ενέργεια σε ξαναγεννά και σου δίνει ό,τι πιο πολυτιμότερο υπάρχει, την ευτυχία. Θες να την αγγίξεις, να τη μυρίσεις, να τη γευτείς, να νιώσεις ένα.

Όσο την απολαμβάνεις τόσο δίνεσαι, μεγαλώνοντας το είναι σου για να χωρά άνετα και να σε γεμίζει περισσότερο. Μαζί της μπορείς και ελπίζεις πάντα για το καλύτερο και δε φοβάσαι, τόσο που όλα μέσα σου είναι ακλόνητα για να τη προστατεύεις, ακόμη και από τον ίδιο σου τον εαυτό.

Πρόσεχε όμως να τη μοιράζεις και πολύ μάλιστα, αυτό την ολοκληρώνει στολίζοντάς την με εμπειρίες, με γέλια, μέχρι και κλάματα! Παίρνει δύναμη από το γέλιο σου αλλά πιο πολύ από το κλάμα σου, γιατί δεν είναι δεδομένη. Είναι εύπλαστη! Είναι ο αστάθμητος παράγοντας της μίξης του είναι σου σε συνδυασμό με τη προσωπικότητά σου, όπου αυτό την κάνει ξεχωριστή.

Advertisment

Όσο οι απαιτήσεις σου μικραίνουν τόσο μεγαλώνει ο κύκλος μέσα σου νιώθοντάς την πιο δυνατά, να σε γεμίζει χωρίς να σε στριμώχνει. Το κύκλο που φτιάχνεις μην τον μικραίνεις για κανέναν που έρχεται στη ζωή σου, γιατί με το να τη στριμώχνεις την χάνεις και αυτή θέλει ελευθερία και άνεση. Μόνο έτσι μπορεί να εκδηλωθεί αληθινά, χωρίς προσωπεία.

Να ξέρεις, ακόμη, ότι από αυτή γεννήθηκες και από αυτή θα γεννιέσαι κάθε μέρα! Είναι αυτή που μπορεί να σε κάνει να δημιουργείς το μέσα σου και μόνο αυτή μπορεί να σε οδηγήσει εκεί για να το ανακαλύψεις. Δεν είναι άλλη από την αγάπη μέσα σου! Γίνε άνθρωπος γεμάτος αγάπη, που μπορεί και αισθάνεται όμορφα για όλους και για όλα. Χωρίς ταμπέλες και μάσκες.

Μόνο τότε θα έχουν νόημα όλες αυτές οι συναναστροφές που εκδηλώνεις καθημερινά με τους γύρω σου. Δίνει αξία προπάντων στον εαυτό σου, σε ό,τι νιώθεις και φυσικά μοιράζοντας αγάπη ολοκληρώνει την ευτυχία που θες με τους γύρω σου. Μη διστάσεις… και διασκέδασέ το… να διασταυρώσεις το μονοπάτι σου… πραγματοποιώντας τη δική σου πορεία.

Ε.ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μοναξιά: Καθημερινός εφιάλτης και βαρίδι για 1 στους 5 ανθρώπους
Αυτοαμφιβολία: 12 βήματα – οδηγοί που θα σας βοηθήσουν να την ξεπεράσετε
4 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης - Πώς μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε (βίντεο)
Θετικές δηλώσεις και αυτοπεποίθηση: Μια ψυχολογική προσέγγιση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση