Οι “θησαυροί” του καλοκαιριού

Θάλασσα, ήλιος, σωστή διατροφή και ξεκούραση, οι πολυτιμότεροι θησαυροί του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι έφτασε. Η θερμοκρασία σιγά σιγά ανεβαίνει και όλοι σκεφτόμαστε τις διακοπές, την άδεια, το εξοχικό, το camping. Έχει τόσα πολλά να μας προσφέρει το ελληνικό καλοκαίρι. Θάλασσα, ήλιος, παραλίες, φρούτα, ξεκούραση.

1. Η Θάλασσα

Advertisment

Σε κάθε γωνία της Ελλάδας υπάρχει και μια ξεχωριστή παραλία με καταγάλανα νερά. Όμορφη, ήσυχη,μαγευτική. Το νερό προσφέρει ηρεμία και γαλήνη, το απέραντο γαλάζιο μας προσφέρει ξεγνοιασιά και τα κύματα μας καλούν να τα απολαύσουμε.

● 30’ περπάτημα ή jogging μας βοηθούν να τονώσουμε το μυικό μας σύστημα και ενεργοποιούν το μεταβολισμό μας. Δημιουργούν αίσθημα ευεξίας και αναπτερώνουν την διάθεση και την ψυχολογία μας.

● 30’ κολύμπι βελτιώνουν την καρδιοαναπνευστική ικανότητα μας και καλυτερεύουν την φυσική μας κατάσταση.
Μην χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα πεντακάθαρα νερά της χώρας μας και να απολαύσετε τα οφέλη τους.

Advertisment

2. Ο Ήλιος

Έχουμε ένα μοναδικό προνόμιο, που δύσκολα μπορεί να βρεθεί αλλού. Μήπως να το εκμεταλλευτούμε; Το φως του βελτιώνει την διάθεση, την όρεξη και την ενέργειά μας και λειτουργεί δραστικά απέναντι στην μελαγχολία. Δρα ευεργετικά στην επιδερμίδα μας και της χαρίζει ένα όμορφο μαύρισμα, αρκεί να είμαστε προσεκτικοί.

● 20’ τρέξιμο στον πρωινό, λαμπερό και ζεστό ήλιο μέσα σε ένα δασάκι ή πλάι στο κύμα δυναμώνουν το σώμα και την ψυχή μας. Προσφέρουν καλύτερη αερόβια ικανότητα και ευεξία.

● 40’ ποδήλατο δίπλα στην φύση δίνουν “ανάσα” στο αναπνευστικό μας σύστημα και “καθαρίζουν” την σκέψη μας.

3. Φρούτα και λαχανικά

Και ναι λοιπόν, έφτασε η ώρα να φάμε φρέσκες τομάτες, αγγουράκια, φασολάκια και κυρίως φράουλες. Ναι, ναι φράουλες. Έχουμε την δυνατότητα να πίνουμε τους πιο απολαυστικούς φρέσκους λαχταριστούς και θρεπτικούς χυμούς. Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και βιταμίνες, δυναμώνουν και ενυδατώνουν τον οργανισμό μας.

● Ανάμεικτος χυμός

1 μπανάνα
1 μήλο
10 φράουλες

● Smoothie

10 φράουλες
1 μπανάνα
5 αμύγδαλα
Ταχίνι

Παγωμένα φρούτα και ξηροί καρποί στο μπλέντερ, στο τέλος προσθέτουμε το ταχίνι. Δοκιμάστε smoothies με διάφορα φρούτα και γιαούρτι ή αβοκάντο, είναι τέλεια και ιδανική λύση για πρωινό ή στην παραλία.

4. Η ξεκούραση

Το ελληνικό καλοκαίρι σίγουρα έχει άδεια, διακοπές ή έστω εκδρομές. Μην χάνετε την ευκαιρία για μικρές και μεγάλες εξορμήσεις σε νησάκια ή και ορεινά χωρία. Έχει τόσο όμορφα μέρη ο τόπος μας, είναι κρίμα να μην δούμε κάποια από αυτά. Η απόσταση από την καθημερινότητα, την δουλειά, τις υποχρεώσεις, την ρουτίνα, ακόμα και το γυμναστήριο ή την προπόνηση είναι απαραίτητη. Η ξεκούραση και ο ύπνος θα φορτίσει τις μπαταρίες μας και θα μας δώσει ενέργεια και δύναμη για την επιστροφή στην καθημερινότητα μας.

● Ξυπνήστε χωρίς να βάλετε ξυπνητήρι.

● Απολαύστε ένα μεσημεριανό ύπνο στην ξαπλώστρα της παραλίας.

Πόσο υπέροχο είναι το καλοκαίρι; Πόσο μεγάλος είναι ο θησαυρός του; Έχουνε όλοι την ανάγκη να τον απολαύσουμε και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Μην χάνετε χρόνο. Ξεκινήστε με μια βόλτα στην παραλία, πίνοντας ένα δροσερό φρέσκο χυμό.

Dn / jK (personal)trainer

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση