, ,

7 απλές ασκήσεις για να ανακουφιστούμε άμεσα από την ισχιαλγία (Βίντεο)

Η ισχιαλγία εμφανίζεται στους περισσότερους ανθρώπους σε κάποια περίοδο της ζωής τους. Σε άλλους επιμένει για καιρό, ενώ είναι κάποιοι που αναφέρουν μικρά επεισόδια

7 απλές ασκήσεις για να ανακουφιστούμε άμεσα από την ισχιαλγία (Βίντεο)

Η ισχιαλγία εμφανίζεται στους περισσότερους ανθρώπους σε κάποια περίοδο της ζωής τους. Σε άλλους επιμένει για καιρό, ενώ είναι κάποιοι που αναφέρουν μικρά επεισόδια πόνου, τα οποία υποχωρούν. Όπως και να ‘χει, πρόκειται για έναν διαπεραστικό έντονο πόνο τις περισσότερες φορές, που κάνει τη ζωή μας δυσλειτουργική και μας χαλά τη διάθεση.

Πώς δημιουργείται όμως; Στο σώμα μας, υπάρχουν δύο ισχιακά νεύρα που διατρέχουν τη βάση της σπονδυλικής μας στήλης, περνούν τους γλουτούς μας και φτάνουν μέχρι τις φτέρνες και τα πέλματα των ποδιών μας. Η ισχιαλγία αναφέρεται στην ευαισθησία ή πίεση του ισχιακού νεύρου.

Advertisment

Αν ο πόνος επιμένει και σας δυσκολεύει, χρειάζεται αρχικά να επισκεφθείτε έναν γιατρό ώστε να μιλήσετε σχετικά με τα συμπτώματα και να αποκλείσετε άλλα προβλήματα υγείας. Σε περίπτωση που μιλάμε για ισχιαλγία, μία από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους αντιμετώπισής της είναι οι συχνές θεραπευτικές ασκήσεις.

Οι αιτίες πρόκλησης ισχιαλγίας είναι πολλές αλλά υπάρχουν και κάποιες κοινές: ακινησία, καθιστική ζωή και εργασία, αδυναμία μυών, έντονο στρες, αξεσουάρ μόδας (όπως ψηλοτάκουνα παπούτσια και κακής ποιότητας χαμηλά παπούτσια), αλλά και άλλα χρόνια προβλήματα υγείας.

Παρακάτω, υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει με λεπτομέρεια 7 βασικές και απλές ασκήσεις που μας ανακουφίζουν τουλάχιστον προσωρινά από τον διαπεραστικό πόνο και το μούδιασμα. Για να τις δοκιμάσετε και εσείς, θα χρειαστείτε ένα στρώμα γιόγκα ή μια κουβέρτα που θα τοποθετήσετε σε επίπεδη επιφάνεια. Βεβαιωθείτε επίσης ότι δεν κάνει κρύο στο δωμάτιο που θα κάνετε τις ασκήσεις.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε
Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς pilates;
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση