, ,

5 απλές διατάσεις που ανακουφίζουν από τον πόνο στο ισχίο

Στο δυτικό πολιτισμό καθόμαστε πάρα πολλές ώρες και μάλιστα λάθος. Αυτή η κακή συνήθεια επιβαρύνει το σώμα μας. Αν αρχίσετε να ενσωματώνετε διατάσεις ισχίων

5 απλές διατάσεις που ανακουφίζουν από τον πόνο στο ισχίο

Στο δυτικό πολιτισμό καθόμαστε πάρα πολλές ώρες και μάλιστα λάθος. Αυτή η κακή συνήθεια επιβαρύνει το σώμα μας. Αν αρχίσετε να ενσωματώνετε διατάσεις ισχίων στην καθημερινή σας άσκηση, θα παρατηρήσετε ότι θα έχετε περισσότερη ενέργεια, λιγότερη δυσκαμψία και ακόμα λιγότερο πόνο.

Θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε καθαρότητα σκέψεων και συναισθημάτων, επειδή απελευθερώνουν την ένταση και ενισχύουν τη διαδικασία απομάκρυνσης των τοξινών από το σύστημά μας. Το μεγαλύτερο μέρος του πόνου στη μέση μας ουσιαστικά πηγάζει από τα μη ευλύγιστα ισχία και, αν δεν το έχετε παρατηρήσει, οι περισσότεροι άνθρωποι παρουσιάζουν οσφυαλγία αφού κάτσουν για πολλές ώρες.

Advertisment

5 απλές διατάσεις που μειώνουν τον πόνο στα ισχία

Η στάση του περιστεριού

5 απλές διατάσεις που ανακουφίζουν από τον πόνο στο ισχίο

Ξεκινήστε με ψηλή σανίδα και φέρτε το δεξί γόνατο μπροστά στον δεξί καρπό σας. Φέρτε τον δεξί σας αστράγαλο στο πάτωμα. Τοποθετήστε το αριστερό σας γόνατο στο πάτωμα με τα δάχτυλα προς τα κάτω. Κρατήστε το αριστερό σας πόδι έτσι τεντωμένο. Σκύψτε προς τα εμπρός με το στήθος σας να ακουμπά ελαφριά πάνω από το λυγισμένο σας δεξί γόνατο. Αναπνεύστε βαθιά σε αυτή τη στάση για 1 λεπτό πριν αλλάξετε πλευρές.

Η προβολή του δρομέα

5 απλές διατάσεις που ανακουφίζουν από τον πόνο στο ισχίο

Advertisment

 

Εδώ η διάταση εστιάζει στους καμπτήρες του ισχίου, οι οποίοι μικραίνουν από την καθιστική ζωή. Ξεκινήστε με ψηλή σανίδα και φέρτε το δεξί πόδι μπροστά ανάμεσα στα χέρια σας. Χαμηλώστε το πίσω γόνατο. Μείνετε σε αυτή τη στάση ή χαμηλώστε το στήθος σας και ακουμπήστε από τη μία πλευρά τους αγκώνες σας. Αναπνεύστε βαθιά σε αυτή τη στάση για ένα λεπτό και αλλάξτε πλευρά.

Διατάσεις των τετρακέφαλων

5 απλές διατάσεις που ανακουφίζουν από τον πόνο στο ισχίο

Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ουδέτερη τη λεκάνη σας και δεν πρέπει να αγνοείτε τους τετρακέφαλους, που είναι οι μεγαλύτεροι μύες που έχετε. Είστε όρθιοι και λυγίζετε το δεξί σας γόνατο, πιάνοντας πίσω το δεξί σας πόδι με το δεξί σας χέρι. Τραβήξτε το πόδι σας πίσω για να κάνετε τη διάταση. Αναπνεύστε βαθιά και κρατήστε το για 1 λεπτό. Κάντε το ίδιο από την αριστερή πλευρά. Χρησιμοποιήστε έναν τοίχο για να ισορροπήσετε αν χρειαστεί.

Δίπλωση προς τα μπροστά

5 απλές διατάσεις που ανακουφίζουν από τον πόνο στο ισχίο

Είναι μια από τις πιο απλές διατάσεις που βοηθούν το εσωτερικό των γοφών μας, που συχνά παραμελούμε. Αν νιώθετε πιασμένοι, θα το νιώστε χαμηλά στη μέση σας, αλλά μπορείτε να διπλώσετε μια πετσέτα και να την τοποθετήσετε κάτω από τους γοφούς σας για να σας βοηθήσει να πέσετε μπροστά. Καθίστε και ανοίξτε μπροστά τα πόδια σας λίγο περισσότερο από το άνοιγμα της λεκάνης. Τεντώστε τα χέρια σας μπροστά και βεβαιωθείτε ότι χαλαρώνετε τον αυχένα σας ώστε να νιώσετε βαρύ προς τα εμπρός το κεφάλι σας. Μπορείτε να μείνετε εκεί για 2 λεπτά χωρίς να πιέζετε.

Γόνατα προς το στήθος

5 απλές διατάσεις που ανακουφίζουν από τον πόνο στο ισχίο

Για το τέλος αφήσαμε μια πολύ χαλαρωτική διάταση που βοηθά επίσης και στην πέψη. Κάθεστε ανάσκελα και αγκαλιάζετε τα γόνατά σας προς το στήθος σας. Μπορείτε, πριν φέρετε και τα δύο γόνατα, να φέρετε πρώτα το ένα και μετά το άλλο, κρατώντας το καθένα για 30 δευτερόλεπτα.

Πηγή: dailylife.com/article/5-simple-stretches-to-reduce-hip-pain/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Λίπος στο συκώτι: Ποιο είδος άσκησης και πόση ώρα χρειάζεται για να το μειώσετε
Άσκηση: Το δραστικότερο φάρμακο μακροζωίας
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση