Ζωή… ο δρόμος για την δική σου Ανάσταση

Mόνο στο Φως θα βρεις Φως μόνο στο Φως θα βρεις αλήθεια!

Γράφει η συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

Με ρωτάς τι είναι ζωή, ποιος είναι ο λόγος να ανασαίνεις σε αυτόν τον πλανήτη γιατί πρέπει να γίνεται όλο αυτό; Τι να σου πω κι εγώ αναζητητής είμαι με λίγα ερωτήματα ακόμη…

Αφήνομαι να αισθανθώ μα με το μυαλό δεν μπορώ να στο εξηγήσω παρά μόνο με το φως στην ψυχή μου και τα νήματα των αισθήσεων που με οδηγούν εκεί. Κλείνω τα μάτια και κυλώ σε χρόνους παλιούς στο εκεί που το πιο φωτεινό άστρο οδήγησε τους 3 μάγους στο Θείο Βρέφος. Στα σημάδια της θείας γέννησης! Για εκείνους ήταν τόσο απλό χωρίς κρυμμένα νοήματα, γιατί, αν, μήπως… Εμπιστεύτηκαν το “φαινόμενο” των ουρανών κι ακολούθησαν το πιο λαμπρό φως! Γιατί μόνο στο Φως θα βρεις Φως μόνο στο Φως θα βρεις αλήθεια!

Το βρέφος μεγάλωσε κι έγινε ένας ταπεινός βασιλιάς των ανθρώπων που τα πλούτη του τους τα μοίραζε απλόχερα. Προσέφερε θεραπεία στους ασθενείς, συγχώρεση σε όσους είχαν χάσει τον δρόμο τους, τροφή σε όσους πεινούσαν, αγάπη σε όσους τους έδειχναν οι γύρω τους κακία. Τους έδωσε την ελευθερία της επιλογής να ρίξουν ή όχι την πέτρα και να λιθοβολίσουν την “αμαρτωλή” αφού όμως αναλογιστούν αν οι ίδιοι ήταν αναμάρτητοι, σεβάστηκε την πόρνη, δέχθηκε με ταπεινότητα την επιλογή, του ίδιου λαού που είχε ευεργετήσει, να επιλέξουν τον Βαραβά αντί αυτού για να απελευθερωθεί και ακόμη και στον σταυρό επάνω ζήτησε από τον Θεό να τους συγχωρέσει!

Το τέλος της αποστολής του ήταν η διδαχή της ελπίδας που σου γεννά την πίστη πως όσο δύσκολος κι αν είναι ένας δρόμος, ο Γολγοθάς σου, όσο πόνο και απογοήτευση κιαν αισθανθείς, στον Σταυρό σου, αν μείνεις σταθερός στις αξίες σου οι ουρανοί θα σου χαρίσουν την λυτρωτική φωτεινή Ανάσταση!

…Επιστρέφω εδώ στο τώρα μου στην ίδια γη με τότε και το μόνο που θέλω να ρωτήσω εσένα που ζητάς τόσο επίμονα εξηγήσεις στα γιατί σου…

Θεράπευσες, συγχώρεσες, τάισες, έδωσες αγάπη, ελευθερία επιλογής, έχεις ταπεινότητα, σεβασμό, τίμησες τις αξίες αυτές ακόμη και στην πιο δύσκολη κι επίπονη στιγμή, είχες πίστη στους ουρανούς πως το Φως μόνο Φως θα δώσει; Ή τα παράτησες όλα και υπέκυψες στην άρνηση, την αμφισβήτηση και το σκοτάδι με την πρώτη δυσκολία;

Ζωή είναι ο δρόμος που μας δίδαξε ο Κύριος και είναι ένας. Μέχρι να τον διαβείς με Φως τα ερωτήματα θα υπάρχουν μα σαν υπάρξει μόνο Φως τα ερωτήματα δεν θα έχουν κανέναν λόγο ύπαρξης στην ψυχή σου επειδή όλα θα είναι και όλα θα έχουν την πίστη πως γίνονται για ένα θεϊκό σκοπό, την δική σου Ανάσταση!

Δείτε Επίσης

Συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

Όλη μου η ζωή ένα βιβλίο γραμμένο με γέλιο, με δάκρυ, με αγάπη, με θυμό μα πάνω από όλα με την πρόθεση να καταφέρω να διώξω μακριά κάθετί αρνητικό!

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Αξίζει να διαβάσετε

Συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

Όλη μου η ζωή ένα βιβλίο γραμμένο με γέλιο, με δάκρυ, με αγάπη, με θυμό μα πάνω από όλα με την πρόθεση να καταφέρω να διώξω μακριά κάθετί αρνητικό!

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε