Ένα κλικ από Κυριακή…

Μία μέρα είναι μόνο η Κυριακή. Μόνο;

Φωτογραφία για το άρθρο της Ζωής Χατζηθωμά στην Εναλλακτική Δράση Ένα κλικ από Κυριακή...

Ένα κλικ από Κυριακή…

Γράφει η Ζωή Χατζηθωμά

Advertisment

Κυριακή, η μέρα που μας γεννά πεποιθήσεις και προσδοκίες για το ιδανικό ή και το άπιαστο. Έχει άρωμα σπιτικού φαγητού, τραπέζι με τους αγαπημένους, γέλια δυνατά και εκδρομές. Η μέρα που το απόγευμα έχει γεύση από τη μελαγχολία της σχολικής Δευτέρας.

Το βράδυ της Κυριακής κάνουμε απολογισμούς, μετράμε απουσίες και μαζί και τις αντοχές μας. Λες και καθόμαστε πάνω στα χρόνια και στις επιλογές μας, όπως καθόμασταν άβολα στο σκληρό καναπέ της θείας, όταν η μάνα μας πήγαινε επίσκεψη. Και όλο κοιτάζαμε έξω από το παράθυρο… Ξαφνικά έρχεται απρόσκλητη μια τρυφερή ανάμνηση, που δίνει στα άψυχα ζωή και τη βεβαιότητα πλέον ότι έχουμε τεράστιο αποθηκευτικό χώρο στην καρδιά μας.

Λίγο πριν κοιμηθούμε κουλουριαζόμαστε στο κρεβάτι, όπως τα έμβρυα και ψάχνουμε το μαξιλάρι εκείνο που μας νανούριζε, όταν ήμασταν μωρά. Έτσι ηρεμούμε και ελπίζουμε να κάνουμε πολλά καινούρια όνειρα, αλλά λίγες ρυτίδες στην καρδιά καθώς μεγαλώνουμε!
Φαινομενικά αυτή είναι μια ασήμαντη στιγμή, ένα τίποτα… που ίσως είναι τελικά τα πάντα! Μία μέρα είναι μόνο η Κυριακή. Μόνο;

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θέλεις να μάθεις γιατί γερνάει ο άνθρωπος; Για να αντιληφθεί τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή...
Αντί να είμαστε «καλοί», να γίνουμε συνειδητοί
Δίδαξε στους άλλους πώς θέλεις να σου φέρονται
Ο πόνος μπορεί να γίνει προορισμός, καθώς σε οδηγεί να καταλάβεις "Οι Ιθάκες τι σημαίνουν"

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση