,

Σκίτσα του μέλλοντος του ανθρώπου

Ο ανθρώπινος νους αναπτύσσεται αντιστρόφως ανάλογα προς τα συναισθήματα του...

Τα σκίτσα του μέλλοντος του ανθρώπου
που κρατούσε μυστικά ο Κάρολος Δαρβίνος

Ο Κάρολος Ρ. Δαρβίνος περί τα τέλη του 19ου αιώνα, είχεν μια ασυνήθιστη νύχτα κι εσηκώθη ταραγμένος από τον ύπνο του. Εβάδιζε πάνω-κάτω ακαταπαύστως στους χώρους του Αββαείου, μουρμουρίζοντας και μονολογώντας. Ήτο προβληματισμένος, (σπάνιο δια την ιδιοσυγκρασίαν του).

Advertisment

Προσπέρασε πολλές φορές τον έτερον Κάρολο (Ντίκενς) που στέκονταν με τον Νεύτωνα, κάμνοντας ένα νεύμα απορίας με αρκετά ενσταλλάγματα δυσανασχέτησης. Είχε μια μελέτη κάμνει, την οποία κρατούσε στα κρυφά αλλά σήμερον τον τσιγκλούσε επιτακτικά. Παράλληλα με την άποψη του Μάλθους κατά την οποία ο ανθρώπινος οργανισμός αναπτύσσεται με ταχύτερο ρυθμό από ότι η παραγωγή τροφής, στα κρυφά είχε και μια που μόνο με τον εαυτό του είχε μοιραστεί.

Δεν τόλμησε λόγω του σκοτεινού πορίσματος, να την εκστομίσει εις άλλα ώτα. «Ο ανθρώπινος νους αναπτύσσεται αντιστρόφως ανάλογα προς τα συναισθήματα του»…

https://enallaktikidrasi.com/2016/05/skitsa-mellontos-tou-anthropou/

Advertisment

Ακόμα και το άκουσμα της σκέψεως αυτής δημιουργεί μιαν κάποιαν ψυχρολουσία. Εύλογο λοιπόν, το ότι κρατούσε επιμελώς κρυμμένο το τελικό σχέδιο της μελέτης, που αναπαριστούσε τον ανθρώπινο οργανισμό άνευ καρδιακού μυός (!).

Όμοιου σκότους πλευρά της φυσικής επιλογής δεν είχε συναντήσει. Επιβίωση και διαιώνιση του είδους, είπε και σφράγισε το σχέδιο μετά της μελέτης, ανάμεσα από σκίτσα εντόμων και δέντρων. Προσπάθησε να απασχολήσει το μυαλό του μ΄άλλα.

Ε. Μύρων

[alert type=white ]Προσθήκη περιεχομένου[/alert]

Έπειτα από τη δημοσίευση του άρθρου, η Εναλλακτική Δράση δημοσίευσε την παραπάνω φωτογραφία στο Facebook. Τα σχόλια και τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν ήταν αρκετά ενδιαφέροντα και ως εκ τούτου προσθέτουμε την ανάρτηση και εδώ στο πρωτότυπο κείμενο. Αξίζει να διαβάσετε τα σχόλια και τις διαφορετικές απόψεις.

Latest posts by Αλέκτωρ (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μπορούμε να αποφύγουμε την άνοια αν μάθουμε μια νέα γλώσσα;
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Έρευνα: Το «αντικοινωνικό» χαρακτηριστικό που θεωρείται σημάδι ευφυίας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση