Δώστα όλα! Αν δεν είσαι έτοιμος να δώσεις
την ψυχή σου σε κάτι, δεν αξίζει να πολεμάς για αυτό.

Του Γιάννη Αραχωβίτη

«Οπουδήποτε και αν πας, πήγαινε με όλη σου την καρδιά»! – Κομφούκιος

Χλιαρές προσπάθειες = αποκαρδιωτικά αποτελέσματα.

Δυστυχώς πολλοί θέλουν να βγάλουν πολλά, δίνοντας λίγα. Μια «φιλοσοφία» που δυστυχώς έχει διαπεράσει την Ελληνική κοινωνία. Θέλουν να θερίσουν χωρίς να σπείρουν, χωρίς να καλλιεργήσουν. Και παρόλο που καταλαβαίνω την ανθρώπινη φύση (είναι μέρος των σπουδών μου) και την θεωρεία της εξοικονόμισης ενέργειας, με αφήνει κατάπληκτο το να μην μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Ουδέποτε πετύχαμε κάτι σπουδαίο, με προχειρότητες. Ουδέποτε ξεπεράσαμε τα όριά μας, με το να καθόμαστε στην φωλιά μας. Μόνο όταν βυθίζεσαι σε αυτό που κάνεις, μόνο όταν υπάρχει πάθος και παλμός μπορείς να φτάσεις ψηλά. Η ενέργεια, η δόνηση, η συχνότητα θα πρέπει να είναι υψηλή.

Εσύ είσαι ο δημιουργός και ο πλάστης της ζωής σου. Και με οτιδήποτε επιλέξεις να καταπιαστείς, θα πρέπει να το κυνηγήσεις με όλο σου το είναι. Αλλιώς άστο. Θα πρέπει να επικεντρωθείς, να εστιάσεις, να στοχεύσεις. Θα χρειαστεί να παραμερίσεις κάποια δευτερεύοντα πράγματα για να διαπρέψεις στα σημαντικά. Θα πρέπει να θυσιάσεις την άνεση και να βουτήξεις στα βαθιά. Αν η καρδιά σου δεν στοχεύει στην σωστή κατεύθυνση, ούτε το σώμα σου θα ακολουθήσει. Όταν δεν υπάρχει πάθος και επιμονή, το αποτέλεσμα είναι απογοήτευση και μιζέρια.

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/etoimos-na-doseis-tin-psyxi-sou-se-kati/

Και τότε είναι που πολλοί βγάζουμε την κριτική μας διάθεση και κατηγορούμε τους πάντες και τα πάντα αλλά ποτέ δεν κάνουμε την αυτοκριτική μας και να δούμε τι δώσαμε εμείς. Το ότι ήμασταν χλιαροί και αναιμικοί στις προσπάθειές μας, το αποσιωπούμε. Το ότι πάντα απουσιάζαμε, δεν το αναφέρουμε. Το ότι ήμασταν άνευροι και νωχελικοί, δεν μετράει. Πάντα κάτι άλλο φταίει (ο καιρός, οι συνθήκες, τα παιδιά, οι υποχρεώσεις, η έλλειψη χρόνου).

Διαβάστε επίσης από τον Γιάννη Αραχωβίτη

4 απλά βήματα για να πετύχετε τα πάντα

Καλύτερα να τολμάς, παρά να μετανιώνεις!

Κάνε κάτι… τρελό!

Κι’ όμως, η αλήθεια είναι, ότι, τις περισσότερες φορές, φταίει η έλλειψη ενέργειας, πάθους, ψυχικής δύναμης και διάθεσης να ντυθούμε τον ρόλο που απαιτείται και να δωθούμε ψυχή τε και σώματι στον σκοπό μας. Φαινομενικά είμαστε εκεί, αλλά ουσιαστικά απουσιάζουμε, γιατί η καρδιά μας δεν είναι σε αυτό που κάνουμε. Άρα αν αποφασίσεις να πας, να πας. Αλλιώς ψάξε κάτι άλλο. Αν δεν είσαι έτοιμος να δώσεις την ψυχή σου σε κάτι, δεν αξίζει να πολεμάς για αυτό.

Συγγραφέας Γιάννης Αραχωβίτης

Ο Γιάννης Αραχωβίτης ασχολείται επαγγελματικά με την εκπαίδευση ανθρώπων και στο πως ο καθένας μπορεί να βρει μια αποστολή στη ζωή, κάτι που να του αρέσει και με ποιο τρόπο μπορεί να το υλοποιήσει.
Μαθητής κορυφαίων προσωπικοτήτων από το χώρο της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης και της τέχνης της επιτυχίας ο κ. Αραχωβίτης είναι εισηγητής σε διάφορα σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης προσφέρει τις υπηρεσίες του εταιρείες και ατομικά μαθήματα. Είναι ειδικός στην επικοινωνία (δημόσια ομιλία, παρουσιάσεις, γλώσσα του σώματος κ.λ.π.)

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε