,

Αν μια πόρτα δεν ανοίγει τότε δοκίμασε μια άλλη

Ό,τι κι αν κάνεις, μη συνεχίσεις να προσπαθείς να κολυμπήσεις κόντρα στο ρεύμα της ζωής.

Άλαν Κοέν Αν μια πόρτα δεν ανοίγει τότε δοκίμασε μια άλλη

Άλαν Κοέν: Αν μια πόρτα δεν ανοίγει
τότε δοκίμασε μια άλλη

Στο βιβλίο του Άλαν Κοέν “Μια βαθιά Ανάσα Ζωής” Εκδόσεις Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ διαβάζουμε ένα πολύ ενδιαφέρον απόσπασμα με τίτλο “Πήγαινε στην Παραλία”.

Advertisment

«Μετά από πέντε ατυχείς προσπάθειες να έρθω σε επαφή με ανθρώπους που νοίκιαζαν σπίτια, πήρα το μήνυμα ότι δεν έπρεπε να προσπαθώ», μου αφηγήθηκε ο Τζον. Είπα λοιπόν στη γυναίκα μου να πάμε στην παραλία για να χαλαρώσουμε. Ενώ κάναμε τη βόλτα μας στην ακροθαλασσιά, είδαμε ένα φίλο που μας ρώτησε: “Μήπως ξέρετε κανέναν που θα ήθελε να νοικιάσει το σπίτι μου;” Κλείσαμε μια καταπληκτική συμφωνία για εκείνο το σπίτι στην παραλία και κυριολεκτικά το λατρεύουμε!”

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/mia-porta-den-anoigei-dokimase-mia-alli/

Αν κάτι που κάνεις δεν εννοεί να λειτουργήσει, τότε το να επιμείνεις περισσότερο πιθανότατα δε θα το κάνει να λειτουργήσει καλύτερα. Αν χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο ξανά και ξανά, σταμάτα. Ξεκουράσου. Πάρε μια ανάσα. Άφησε το για λίγο και μετά δοκίμασε μια διαφορετική προσέγγιση. Ό,τι κι αν κάνεις, μη συνεχίσεις να προσπαθείς να κολυμπήσεις κόντρα στο ρεύμα της ζωής.

Advertisment

Αν μια πόρτα δεν ανοίγει φυσιολογικά, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πρέπει να περάσεις από μια άλλη πόρτα. Τη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι δίνεις μάχη, κάνε πίσω και επανεκτίμησε τη στρατηγική σου. Δεσμεύσου ότι θα επιτύχεις χωρίς αγώνα και τότε θα ανοίγεις πόρτες που δε θα μπορούσες ποτέ να τις ανοίξεις, πασχίζοντας να τις ρίξεις κάτω με κλοτσιές. Η αληθινή δύναμη είναι ήπια, όχι βίαιη.

Φαντάσου ότι το σύμπαν είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να μπορείς να έχεις αυτό που θέλεις χωρίς αγώνα. Φαντάσου πως για κάθε ανάγκη που έχεις υπάρχει κάποιος στον κόσμο που έχει κι αυτός την ανάγκη να προσφέρει αυτό που θέλεις. Έχε το νου σου για σημάδια που θα σου δείχνουν ή ότι βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο ή ότι ψάχνεις για το καλό σου σε λάθος μέρος.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση