,

Μοναχικό ταξίδι: 11 λόγοι που αξίζει να το κάνετε

Το ταξίδι είναι υπέροχο γιατί μας βοηθάει να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και μας υποδεικνύει την ομορφιά της ανακάλυψης. Και φυσικά το ταξίδι είναι

Το ταξίδι είναι υπέροχο γιατί μας βοηθάει να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και μας υποδεικνύει την ομορφιά της ανακάλυψης. Και φυσικά το ταξίδι είναι υπέροχο όταν έχουμε την κατάλληλη παρέα. Όμως, οι άνθρωποι που έχουν τολμήσει να ταξιδέψουν μόνοι τους μια φορά, το επαναλαμβάνουν συνέχεια. Και ο λόγος είναι ότι το μοναχικό ταξίδι είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία την οποία δεν μπορεί κανείς εύκολα να την κατανοήσει αν δεν τη βιώσει.

10 μαθήματα από τον περιπατητικό διαλογισμό στη φύση

Advertisment

 

Μαθαίνετε περισσότερα για τον εαυτό σας

Βγαίνετε στο δρόμο μόνοι σας και έρχεστε αντιμέτωποι με χιλιάδες αποφάσεις που πρέπει να πάρετε και με τους φόβους σας. Αυτή η διαδικασία θα σας οδηγήσει στο να ανακαλύψετε ικανότητες και στοιχεία του χαρακτήρα σας που ποτέ δεν γνωρίζατε πιο πριν. Η περιπέτεια του ταξιδιού σας εκθέτει σε μοναδικές εμπειρίες ζωής που θα αποκαλύψουν πρωτόγνωρα κομμάτια του εαυτού σας. Όταν είμαστε μόνοι, κατανοούμε τη σημασία του να ακούμε την καρδιά και τη διαίσθησή μας. Κι αυτή η διαδικασία βελτιώνει την επικοινωνία με τον εσωτερικό μας εαυτό. Εξάλλου, δεν είναι λίγοι αυτοί που ταξίδεψαν και ανακάλυψαν τον πραγματικό σκοπό της ζωής τους.

Μοναχικό ταξίδι: 11 λόγοι που αξίζει να το κάνετε

Advertisment

Θα δώσει ώθηση στην αυτοπεποίθησή σας

Το μοναχικό ταξίδι θα σας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσετε τα όρια και τις ικανότητές σας και θα ανακαλύψετε τη δύναμή σας όταν θα κληθείτε να ξεπεράσετε διάφορες δυσκολίες που θα προκύψουν. Όταν θα τις έχετε ξεπεράσει, θα νιώσετε ότι μπορείτε να καταφέρετε σχεδόν τα πάντα.

Το μοναχικό ταξίδι είναι πιο οικονομικό

Όταν ταξιδεύετε μόνοι, είναι πιο εύκολο να ορίσετε τον προϋπολογισμό που θέλετε για το ταξίδι. Αποφασίζετε μόνοι σας που, πότε και τι θα φάτε. Και έτσι μπορείτε να κάνετε οικονομία και να ξοδέψετε τα χρήματά σας για να επισκεφθείτε κάποια άλλη πόλη ή κάποιο άλλο μέρος.

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/monaxiko-taxidi-11-logoi-axizei-kanete/

Θα σας βοηθήσει να βγείτε έξω από τη ζώνη ασφαλείας σας

Η εμπειρία θα σας δείξει πως μπορείτε να αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες μόνοι σας. Κάνοντας ένα μοναχικό ταξίδι, αυτομάτως εκθέτετε τον εαυτό σας σε προκλήσεις θα σας διδάξουν την υπομονή, την επιμονή αλλά και την υπέρβαση. Μπορεί να χρειαστεί για παράδειγμα να κάνετε οτοστόπ ή να σας φιλοξενήσουν κάπου. Αυτές είναι μοναδικές εμπειρίες που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σας, μα πάνω απ’ όλα σας βοηθούν να καταπολεμήσετε το φόβο για το άγνωστο.

Θα γίνετε φίλοι με τον εαυτό σας

Ένα μοναχικό ταξίδι θα σας προσφέρει μια πραγματική γνωριμία με τον εαυτό σας, με τον τρόπο που σκέφτεστε και αισθάνεστε. Μιας και θα είναι ο μοναδικός σας σύντροφος, θα γίνετε φίλοι. Θα αρχίζετε να απολαμβάνετε την παρέα του εαυτού σας και θα εκτιμήσετε περισσότερο το δώρο της μοναχικότητας.

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/monaxiko-taxidi-11-logoi-axizei-kanete/

Θα κάνετε πιο εύκολα καινούργιους φίλους

Ένας μοναχικός ταξιδιώτης έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να συνάψει φιλικές σχέσεις με ντόπιους ή άλλους ταξιδιώτες. Θα ανταλλάξετε εμπειρίες, απόψεις με ανθρώπους που δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση να προσεγγίζατε αν ήσασταν με παρέα.

Το μοναχικό ταξίδι είναι μια καλή ψυχοθεραπεία

Το ταξίδι αποτελεί μια ιδανική ψυχοθεραπεία. Όταν ταξιδεύετε μόνοι, απορροφάστε από τα τοπία, τους ανθρώπους και τις νέες εμπειρίες. Έτσι, γίνεστε κι εσείς ένας άλλος άνθρωπος. Ό,τι ήσασταν στον τόπο σας, δεν υπάρχει πια. Οι στεναχώριες, τα προβλήματα, μένουν όλα πίσω σαν ένα μακρινό όνειρο.

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/monaxiko-taxidi-11-logoi-axizei-kanete/

Χαράζετε τον δικό σας δρόμο

Όταν ταξιδεύετε μόνοι, πάτε εκεί που θέλετε να πάτε. Δεν συμβιβάζεστε για χάρη της παρέας. Αποφασίζετε που θα πάτε, τι θα κάνετε, με ποιον θα μιλήσετε. Είναι πραγματικά ένας κόσμος άπειρων δυνατοτήτων όπου μπορείτε να κάνετε τα πάντα χωρίς να σας φέρει αντίρρηση κανείς.

Γνωρίζετε πολύ καλύτερα το μέρος που επισκέπτεστε

Όταν ταξιδεύετε μόνοι, η διάδραση με την ντόπια κοινωνία είναι πολύ μεγαλύτερη. Γνωρίζετε καλύτερα το φαγητό, την πόλη, την μουσική, τους ανθρώπους του τόπου. Και φυσικά μαθαίνετε πολύ πιο γρήγορα τη γλώσσα τους.

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/monaxiko-taxidi-11-logoi-axizei-kanete/

Μαθαίνετε να βασίζεστε στον εαυτό σας

Το μοναχικό ταξίδι θα σας μάθει πολλά. Το πιο σημαντικό όμως που θα σας μάθει είναι η αίσθηση ότι όλα εξαρτώνται από εσάς. Μπορεί να είναι ένα άβολο συναίσθημα στην αρχή αλλά αυτή είναι μια εξαιρετικά ενδυναμωτική εμπειρία που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση ή απώλεια στη ζωή σας.

Η συνολική εμπειρία είναι πολύ πιο έντονη

Όταν ταξιδεύετε μόνοι, τότε κάθε εμπειρία είναι πολύ πιο έντονη από το αν ταξιδεύατε με παρέα. Θα ανακαλείτε τις δυσκολίες, τα εμπόδια και τη χαρά που ζήσατε. Θα σκέφτεστε τις αποφάσεις  και τα μαθήματα που πήρατε και πιθανότατα θα έχετε να διηγείστε πολλές ιστορίες στους φίλους και στους αγαπημένους σας.

Το μοναχικό ταξίδι… αλλάζει για πάντα τον άνθρωπο

Θα προσθέτατε κάτι άλλο στη λίστα;

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Σφουγγάρια 300 ετών λειτουργούν ως «χρονοκάψουλες» και μας δείχνουν την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη
Ισπανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καταλoνία λόγω της ξηρασίας
Μεξικό: Θαλάσσιες χελώνες στον δρόμο για την ελευθερία (βίντεο)
Ρόδος: Θα δημιουργηθούν 5 πάρκα για την προστασία των ελαφιών που ζουν στο νησί!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση