,

Η αλήθεια της ψυχής

Ξεχώρισε το σώμα σου από το πνεύμα σου. Για να έχεις όμως την ψυχή σε ισορροπία είναι αναγκαίο το σώμα και η ψυχή να

Η αλήθεια της ψυχής

Η αλήθεια της ψυχής

Αναζήτησε την αλήθεια της ύλης και μέχρι πού φτάνουν τα όριά της ώστε ξεπερνώντας τα να κατακτήσεις την αλήθεια της ψυχής. Η αλήθεια της ύλης έχει συγκεκριμένα όρια που ανήκουν στις γήινες διαστάσεις ενώ η αλήθεια της ψυχής είναι θεϊκή, απέραντη και πολυδιάστατη.

Advertisment

Η βαθιά γνώση της ύλης μας-σώματος, των κυτταρικών μας δομών και το πώς ανταποκρίνονται στα ερεθίσματα από το ευρύτερο εξωτερικό περιβάλλον μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε εμάς ως άτομα. Όλη μας η υπόσταση είναι συνυφασμένη με τα συναισθήματα. Το συναίσθημα ως σύνθετη υποκειμενική εμπειρία επηρεάζει την σωματική και ψυχική κατάσταση του ανθρώπου. Τιθασσεύοντας το συναίσθημα, ζώντας μακριά από πάθη, εγωισμό, ζήλεια και αλαζονεία μπορούμε να γαληνεύσουμε την κυριαρχία του κυττάρου στην ψυχή μας. Να αποκτήσει το ειρηνικό περιβάλλον ώστε να μπορέσει η ψυχή να λειτουργήσει σε υψηλότερης ποιότητας δονήσεις.

Το Φως είναι η άυλη ενέργεια με την μεγαλύτερη επιρροή σε ύλη αλλά και σε ψυχή και πνεύμα τα οποία δύο εκφράζουν την αύθαρτη κατάσταση της ανθρώπινης υπόστασης. Ο άνθρωπος σε ένα μεγάλο ποσοστό αμελεί την ανάγκες της ψυχής κι έχει αφεθεί μόνο στην ικανοποίηση αυτών των αισθήσεων που εκπορεύονται από την ύλη μας, τα κύτταρά μας.

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/alithia-psyxis/

Advertisment

Και βέβαια δεν πρέπει να ακυρώνουμε τον φορέα μας και να τον θεωρούμε υποδεέστερης αξίας, εκείνος φέρει την μνήμη της ζωής μας αυτής αλλά και κάθε προηγούμενης, τις εμπειρίες μας, τις προσπάθειές μας. Το γενετικό του υλικό έχει μνήμες πέρα από τις διαστάσεις που μπορεί να κατανοήσει ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Εκείνος είναι το προσωρινό οίκημα της ψυχής. Μέσα σε αυτόν “γεννιέται”, ζει, εκπαιδεύεται, καλλιεργείται, δυναμώνει και αποκτά τις εμπειρίες της ώστε να μπορέσει να ανέβει τα ενεργειακά σκαλοπάτια.

Ο φορέας όμως αυτός δεν παύει να είναι φθαρτός, να θνήσκει με αποτέλεσμα η ψυχή να έχει συγκεκριμένο χρόνο εμπειριών εδώ στη γη, να εξαρτάται δηλαδή από τον φορέα της οπότε πρέπει να τον φροντίζουμε. Όχι όμως μόνο σωστή τροφή στο σώμα αλλά και στην ψυχή. Η ψυχή ως η άυλη ουσία του ανθρώπου είναι απαραίτητη για την ύπαρξη της ανθρώπινης υπόστασης στην γήινή της κατάσταση και είναι η αθάνατη έκφρασή του.

Αν θες να εξελιχθείς από το μυαλό στο νου, από την καρδιά στην ψυχή, από την αίσθηση στην ενσυναίσθηση και να οδηγηθείς στην αλήθεια της, χρειάζεται ανοίξεις την ψυχή σου σε κάθε αξία και αρετή μακριά από αρνητικά συναισθήματα. Στόχος σου είναι η ψυχή να φτάσει στο στάδιο αυτό όπου δεν θα χρειάζεται το σώμα για να υπάρξει, δεν θα έχει ανάγκη από καμμία σωματική επιρροή!

Η διαδικασία αυτή απαιτεί προσωπική εργασία για να εδραιωθεί και σε κάθε εξέλιξη σε μεταμορφώνει για το επόμενο στάδιο. Αποσχίζεσαι από κάθετι παλιό και δημιουργείς με τα νέα δεδομένα. Όλα είναι διαφορετικά μα τόσο οικεία στη νέα τάξη πραγμάτων σου όταν ζεις με αξίες. Σιγά σιγά αρχίζεις να αισθάνεσαι χωρίς εγωισμό και με ταπεινότητα πως όλο αυτό είναι η δική σου κατάκτηση και αποτέλεσμα βαθιάς επεξεργασίας των εμπειριών σου.

Το μόνο που υπάρχει από το παλιό “εγώ” είναι η καθάρια, ειλικρινής, ανιδιοτελής αγάπη κι αυτό είναι το Φώς! Το θεϊκό Φως είναι η αγάπη που ζει στην ψυχή, η αλήθεια της ψυχής και όχι της καρδιά σου!

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/alithia-psyxis/

Μην ζεις σε ψευδαισθήσεις πως μπορείς να αναγεννήσεις το σώμα – ύλη σου για να συνεχίσει να υπάρχει η ψυχή σου. Οι τροφές και οι βιταμίνες ενδυναμώνουν το σώμα δεν είναι αυτές όμως που μπορούν να μετατρέψουν τον γενετικό κώδικα σε κάτι καινούργιο και λεπτοφυές από μόνες τους, να το αναγεννήσουν στην άυλη εξέλιξή του. Η τροφή της ψυχής σου είναι να πετάξεις τον εγωισμό σου και να βάλεις αξίες, αρετές και πάνω από όλα αγάπη στην ζωή σου, μόνο έτσι θα μπορέσεις να δεχθείς την αλήθεια της ψυχής επειδή θα έχεις αφαιρέσει το πάθος σου για την ύλη! Σκέψου πως η ουσιαστική αλλαγή στην δομή των κυττάρων σου μπορεί να ξεκινήσει μόνο από την ψυχή σου σε συνδυασμό με την δύναμη του πνεύματος και όχι αντίστροφα δηλαδή από τα κύτταρά σου για αρχή και στη συνέχεια να οδηγηθεί η αλλαγή στην ψυχή.

Η ψυχή και το πνεύμα είναι ενέργειες και ανήκουν σε διαφορετικές ανώτερες διαστάσεις πέραν των γήινων. Η όποια ερμηνεία δωθεί με το μυαλό θα είναι ελλιπής, χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις το πνεύμα σου και τούτο χρειάζεται εκπαίδευση.

Ξεχώρισε το σώμα σου από το πνεύμα σου, άλλο μυαλό άλλο πνεύμα! Για να μπορέσεις όμως να έχεις την ψυχή σε ισορροπία είναι αναγκαίο το σώμα και η ψυχή να βρίσκονται σε αρμονία. Είναι δύσκολο μα όχι αδύνατο! Γνώρισε όσο καλύτερα μπορείς από τι υλικό είσαι φτιαγμένος και πώς λειτουργεί, μάθε την αλήθεια της ύλης σου! Μη μένεις όμως μόνο εκεί για να εξελιχθείς, για να προχωρήσεις στο Φως χρειάζεται να κατακτήσεις και την αλήθεια της ψυχής σου. Να φέρεις στην ζωή σου αυτές τις ποιότητες ώστε να γίνεις εσύ αυτή η αλήθεια και να το φωτίζεις μέσα από τον τρόπο σου και το ήθος σου απέναντι στους συνανθρώπους σου και απέναντι στον εαυτό σου. Αυτή η αρετή είναι μοναδική και ζει στην αλήθεια μέσα από το Φως της δικής σου ψυχής, φώτισέ την με όλη σου την δύναμη! Φώτισέ την έως το Σύμπαν!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου
Το ευτυχισμένο τέλος που δεν έρχεται ποτέ…
Όνειρα: Τα κλειδιά της ψυχής
Η "Θεωρία του κουταλιού" | Μια απλή προσέγγιση που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε την ψυχική υγεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση