Τα δημοφιλέστερα άρθρα με θέμα τα παιδιά

Τα άρθρα της Εναλλακτικής Δράσης, σχετικά με τα παιδιά, που αγαπήθηκαν περισσότερο.

Άρθρα με θέμα τα παιδιά

Στην Εναλλακτική Δράση έχουμε δημοσιεύσει χιλιάδες άρθρα που αφορούν την οικογένεια και τα παιδιά. Κάποια από αυτά όμως αναδείχθηκαν περισσότερο. Το να είναι κανείς ένας καλός γονιός δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ακόμα και όσοι κάνουν εργασία με τον εαυτό τους και συνειδητοποιούν τα προβλήματα ή τα τραύματα που έχουν κληρονομήσει από την παιδική τους ηλικία λόγω των λάθος χειρισμών των γονιών τους, ακόμα κι αυτοί, πολλές φορές βρίσκονται να επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη.

Ας δούμε λοιπόν ποια άρθρα αγαπήθηκαν περισσότερο

1 Τα παιδιά σας δεν είναι παιδιά σας

Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό απόσπασμα του Χαλίλ Γκιμπράν που αναδημοσιεύτηκε χιλιάδες φορές από άλλες ιστοσελίδες

2 Τα βιώματα στέρησης στην παιδική ηλικία και το «Σύνδρομο του καλού παιδιού»

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό απόσπασμα από το βιβλίο «Τετραλογία του Φόβου» του Fritz Riemann. Στο κείμενο γίνεται μια προσέγγιση στο “Σύνδρομο του καλού παιδιού”. Είναι ένα δύσκολο κείμενο που έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό.

3 Τα παιδιά μαθαίνουν αυτό που ζουν

Είναι ένα κείμενο της Dorothy L. Nolte όπου με απλό και σαφές τρόπο εξηγεί ότι τα παιδιά υιοθετούν τη συμπεριφορά που βλέπουν στο περιβάλλον τους.

4 Τα παιδιά χρειάζονται τέχνη, ποιήματα και μουσική όσο χρειάζονται αγάπη, φαγητό και παιχνίδι

Πρόκειται για ένα κείμενο του πολυβραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Philip Pullman. Το κείμενο το έγραψε για τη δέκατη επέτειο του Astrid Lindgren Memorial Award το 2012.

5 7 τρόποι να κάνετε τα παιδιά να ακούσουν χωρίς να φωνάξετε

Η Έιμι ΜακΚρίντι, ειδικός σε θέματα ανατροφής γονιών και συγγραφέας του βιβλίου If I have to Tell You One More Time… The Revolutionary Program That Gets Your Kids to Listen Without Nagging, Reminding or Yelling (Αν χρειαστεί να στο πω άλλη μια φορά… Το επαναστατικό πρόγραμμα που κάνει τα παιδιά να σας ακούν χωρίς να γκρινιάζετε, να υπενθυμίζετε ή να φωνάζετε), υπόσχεται ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναπείτε δεύτερη φορά οτιδήποτε όταν απευθύνεστε στα παιδιά σας, αρκεί να ακολουθήσετε εφτά βήματα.

Μπορείτε να δείτε όλα τα σχετικά άρθρα στην θεματική ενότητα Παιδιά

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε