, ,

Η εργασία είναι ζωή

Μια διδακτική ιστορία για την αξία της εργασίας και τους στόχους που βάζει κανείς μέσα από αυτήν.

Η εργασία είναι ζωή

Κάποτε ένας πατέρας εργαζόταν πολύ σκληρά διανέμοντας ψωμί για να ζήσει την οικογένεια του, τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά του.

Advertisment

Κάθε απόγευμα πήγαινε σε νυχτερινό σχολείο, για να βελτιώσει τις δεξιότητες του ώστε κάποια μέρα να έβρισκε μια δουλειά ώστε να έχει υψηλότερες αποδοχές.

Εκτός από την Κυριακή, δεν έτρωγε ποτέ με την οικογένεια του.

Εργαζόταν και διάβαζε πολύ σκληρά επειδή ήθελε να προσφέρει στην οικογένεια του ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Advertisment

Όποτε η οικογένεια παραπονιόταν ότι δεν περνούσε αρκετές ώρες μαζί του, τους εξηγούσε ότι όλα αυτά τα έκανε για αυτούς. Συχνά προσπαθούσε να περνά περισσότερη ώρα με την οικογένειά του.

Έφτασε η μέρα της βαθμολογίας των αποτελεσμάτων των εξετάσεων του σχολείου.

Προς μεγάλη του χαρά ο πατέρας αποφοίτησε και μάλιστα με διάκριση! Σύντομα, του προσέφεραν μια δουλειά προϊσταμένου στην οποία πληρωνόταν πολύ καλά.

Σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, ο πατέρας μπορούσε να προσφέρει στην οικογένεια καλύτερα ρούχα, καλύτερο φαγητό και διακοπές στο εξωτερικό.

Παρά όλα αυτά, η οικογένεια δεν έβλεπε αρκετά τον πατέρα κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Εξακολουθούσε να εργάζεται πολύ σκληρά, ελπίζοντας να πάρει προαγωγή και τη θέση του διευθυντή. Στην πραγματικότητα προσπαθούσε να κάνει τον εαυτό του έναν πολύ σημαντικό εργαζόμενο υποψήφιο για προαγωγή και έτσι άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα σε κάποιο πανεπιστήμιο.

Η οικογένεια διαμαρτυρόταν και εκείνος τους εξηγούσε ότι τα έκανε όλα αυτά για αυτούς. Πάλι προσπαθούσε να περνά περισσότερο χρόνο μαζί τους. Η μεγάλη του προσπάθεια απέδωσε και σύντομα πήρε προαγωγή.

Προσέλαβε μια οικιακή βοηθό για να ξεκουράσει την γυναίκα του. Αποφάσισε ότι το διαμέρισμα όπου έμεναν ήταν πολύ μικρό και καλό θα ήταν η οικογένεια να απολάμβανε τις ανέσεις μιας μονοκατοικίας.

Βλέποντας ότι η προσπάθεια αποδίδει, συνέχισε τις σπουδές σε άλλους τομείς και συνέχισε να προάγεται. Η οικογένεια τον έβλεπε ελάχιστα. Τώρα, έπρεπε να εργάζεται ακόμη και τις Κυριακές. Τα Σαββατοκύριακα έπρεπε να ψυχαγωγεί τους πελάτες του. Παρά τα παράπονα της οικογένειας, εκείνος τους εξηγούσε ότι τα κάνει όλα για αυτούς.

Μετά από μια σειρά προαγωγών, η οικογένεια έφτασε να ζει σε μια πανάκριβη βίλα. Το απόγευμα της πρώτης Κυριακής στο νέο τους σπιτικό, ο πατέρας δήλωσε στην οικογένεια ότι δεν θα πάρει άλλα μαθήματα και δεν θα κυνηγήσει άλλες προαγωγές. Από τώρα και στο εξής θα ξόδευε πολύ περισσότερο χρόνο με την οικογένεια.

Την επόμενη ημέρα ο πατέρας δεν ξύπνησε.

Αγνώστου συγγραφέα – Μετάφραση/Επεξεργασία Πάνος Τσινόπουλος

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση