,

4 λαχανικά που αν μαγειρευτούν είναι πιο θρεπτικά

Ορισμένα από τα λαχανικά που αν μαγειρευτούν απελευθερώνουν πιο πολύ τις θρεπτικές τους ουσίες.

4 λαχανικά που αν μαγειρευτούν είναι πιο θρεπτικά

Λαχανικά που αν μαγειρευτούν είναι πιο θρεπτικά

Αν και σε γενικές γραμμές είναι πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό τα λαχανικά να καταναλώνονται ωμά, τα συγκεκριμένα ανήκουν σε μια ειδική κατηγορία τροφίμων τα οποία απελευθερώνουν τα θρεπτικά τους συστατικά αφού μαγειρευτούν.

Ντομάτες

Η ντομάτα όταν μαγειρεύεται απελευθερώνει λυκοπένιο, μια αντιοξειδωτική ουσία πολύ σημαντική για την άμυνα του οργανισμού. Αυτό συμβαίνει διότι διασπάται το τοίχωμα των κυττάρων της με αποτέλεσμα να απελευθερώνει σε μεγάλες ποσότητες την πολύτιμη ουσία. Παρόλα αυτά, το μαγείρεμα της ντομάτας θα πρέπει να είναι σχετικά σύντομο, αφού όσο περνάει η ώρα χάνει την περιεκτικότητά της σε βιταμίνη C.

Διαβάστε επίσης: Το νερό των φρούτων και των λαχανικών είναι το πιο ωφέλιμο αντιγηραντικό συστατικό

Καρότα

Το μαγείρεμα του καρότου βοηθά στην απελευθέρωση των πλούσιων αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει το καρότο. Επίσης, είναι η κυριότερη πηγή βήτα καροτίνης, ουσία που ενισχύει την όραση, προστατεύει από την ωχρά κηλίδα και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σπανάκι

Το σπανάκι, όπως και πολλά φυλλώδη λαχανικά, περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών. Εκτός από αυτό, είναι από τις κυριότερες πηγές φολικού οξέος, ουσία που βοηθά σημαντικά στην υγιή ανάπτυξη των κυττάρων. Με το μαγείρεμα εκλύονται όλες αυτές οι ουσίες και έτσι ο οργανισμός μπορεί να τις απορροφήσει ευκολότερα.

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε βιταμίνες και φολικό οξύ. Όμως, λόγω των σκληρών φυτικών ινών που έχουν, η απορρόφηση των θρεπτικών τους συστατικών γίνεται δύσκολη υπόθεση. Με το μαγείρεμα, διασπώνται οι σκληρές ίνες απελευθερώνοντας τις πολύτιμες ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε