,

Το σπιτικό φαγητό προστατεύει από τον διαβήτη τύπου 2

Έρευνα τονίζει τα οφέλη του σπιτικού φαγητού για την υγεία και την πρόληψη ασθενειών, όπως ο διαβήτης.

spitiko-fagito-prostateyei-apo-diaviti

Το σπιτικό φαγητό προστατεύει από τον διαβήτη

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο PLOS Medicine, το σπιτικό φαγητό, συντελεί στην εξισορρόπηση της υγείας και στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2.

Ενώ η προσοχή των ειδικών έχει στραφεί, σε γενικές γραμμές, στις συνέπειες του junk food, δεν υπάρχουν και πολλά στοιχεία για το σπιτικό φαγητό και αυτά που προσφέρει. Η έρευνα αυτή αναφέρει πως όσοι τρέφονται με σπιτικό φαγητό τουλάχιστον 5-7 φορές την εβδομάδα έχουν 15% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 σε σχέση με όσους καταναλώνουν έτοιμα γεύματα.

Διαβάστε επίσης: Η διατροφή του διαβητικού είναι και η θεραπεία του

Το fast food δεν περιέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός και, συνήθως, πολλά λιπαρά και θερμίδες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλείται παχυσαρκία, με τη συνεχή κατανάλωση, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση διαβήτη.

Τέλος, οι ειδικοί τονίζουν πως ο τρόπος μαγειρέματος του σπιτικού φαγητού, ακόμη κι αν πρόκειται για κάποιο «βαρύ» φαγητό, το καθιστούν τον καταλληλότερο τρόπο διατροφής με διαφορά και είναι κάτι που θα πρέπει να εκτιμηθεί σοβαρά, ειδικά με την έξαρση της παχυσαρκίας και του διαβήτη τα τελευταία χρόνια, ακόμα και σε αρκετά νεαρά άτομα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε