,

Το θαύμα που έγινε συνήθεια

Τα θαύματα γίνονται σε αυτόν τον παράδεισο. Βγες απ'τη συνήθεια της ρουτίνας σου και παρατήρησέ τα.

Νάντια Πάλμου Το θαύμα που έγινε συνήθεια

Το θαύμα που έγινε συνήθεια

Ιούλιος 2016. Όλοι οι άνθρωποι γύρω μου γκρινιάζουν πως η ζωή δεν προχωράει, πως η εξέλιξη που τόσο περιμένουν δεν θα’ρθει ποτέ όπως πάμε. Μου λένε πως δεν υπάρχει ελπίδα πια. Τους ακούω να μιλάνε για τη ζωή σαν να είναι δεδομένη. Και είναι πεπεισμένοι όλοι τους πως αύριο θα’ναι άλλη μια μέρα με τις ίδιες υποχρεώσεις, τις ίδιες απαιτήσεις, τα ίδια και τα ίδια… Είναι πεπεισμένοι μέχρι να συμβεί εκείνο το περιστατικό που θα ταρακουνήσει συθέμελα τον εγωισμό τους και για ένα έστω λεπτό θα τους κάνει να συλλογιστούν το εφήμερο της ύπαρξής τους.

Advertisment

Διαβάστε επίσης από τη Νάντια Πάλμου


Προσπαθώ να διατηρήσω την αισιοδοξία μου και να νιώσω ευγνωμοσύνη κάθε μέρα για το πολύ απλό γεγονός ότι έχω την υγεία μου και με αυτήν τα πάντα μπορώ να καταφέρω: Να επιβιώσω, να απολαύσω τις στιγμές, να χαμογελάσω, να βρω τις απαντήσεις, ν’ανακαλύψω τρόπους να κάνω τη ζωή μου καλύτερη. Ξύπνησα άλλη μια μέρα ζωντανή και αυτό μου δίνει το δικαίωμα να γρατσουνίσω τα γόνατά μου απ’ το παιχνίδι, να κλάψω από τον πόνο μα ξέρω πως είναι κάτι που ΜΠΟΡΩ να τ’αντιμετωπίσω. Όσο ζεις, μπορείς! Όλα τα υπόλοιπα είναι διακαιολογίες.

Κάναμε τη ζωή συνήθεια. Συνηθίσαμε να ξυπνάμε το πρωί. Συνηθίσαμε τον ήλιο. Βολευτήκαμε καλά στον καναπέ μας και από εκεί παρακαλάμε για θαύματα την ίδια στιγμή που αυτός ο ήλιος που λάμπει εκεί έξω μας φωνάζει ότι βρισκόμαστε ήδη στον παράδεισο. Γιατί αναζητάμε την ζωή έξω από εδώ; Γιατί δεν την διεκδικούμε;

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/thavma-pou-egine-synitheia/Είμαι πια σίγουρη πως αυτός ο κόσμος ο “μικρός”, ο μέγας” δεν θ’αλλάξει ποτέ. Γιατί τον περπατούν άνθρωποι που βαριούνται ν’αλλάξουν. Προτιμούν να μην κάνουν ένα βήμα πίσω για να πάνε μπροστά, να μην αγωνιστούν, να μην βοηθήσουν τον συνάνθρωπο, να μην είναι ειλικρινείς και ευγενικοί στις συναναστροφές τους γιατί η σκληρότητα κάνει κουμάντο πια, να μην έχουν αξιές μήπως και τους πουν ανθρώπους.

Αυτός ο κόσμος “ο μικρός, ο μέγας” θ΄αλλάξει μόνο για εμάς τους φαντασμένους. Για εμάς που κυνηγάμε τα όνειρά μας, για εμάς που δεν διστάζουμε να πούμε «όχι» σε ό,τι δεν μας αρέσει, που χαμογελάμε σ’αυτούς που μας κρίνουν χωρίς να τους κρίνουμε, που δεν εκμεταλλευόμαστε ψυχές, που λέμε «ευχαριστώ», που δοκιμάζουμε όλες τις γεύσεις της ζωής, που δεν φοβόμαστε να κλάψουμε, που δεν μας νοιάζει αν έχουμε και καμιά αδυναμία, που αλλάζουμε. Τα θαύματα γίνονται σε αυτόν τον παράδεισο. Βγες απ’τη ρουτίνα σου και παρατήρησέ τα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες
Έβαλα τα χέρια μου στις τσέπες... και βρήκα ξεχασμένα γράμματα που κάποτε τα κουβαλούσα σαν φυλαχτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση