Αδειάζοντας το ποτήρι

Γεμίσαμε το ποτήρι της ζωής μας με «πρέπει» και καθήκοντα. Με άχρηστα ενδιαφέροντα και περιττές συναναστροφές.

Αδειάζοντας το ποτήρι

Αδειάζοντας το ποτήρι

Αν δεν αδειάσεις λίγο νερό απ’ το γεμάτο ποτήρι σου, πώς περιμένεις να χωρέσει λίγο ακόμα; Γεμίσαμε το ποτήρι της ζωής μας με «πρέπει» και καθήκοντα. Με άχρηστα ενδιαφέροντα και περιττές συναναστροφές. Με υποχρεώσεις που φτιάξαμε μόνοι μας και δεσμούς που κρατάμε από φόβο. Ή από συνήθεια.

Advertisment

Διαβάστε επίσης από τη Στέβη Σαμέλη


Με φόβο καλύψαμε ολόκληρη τη ζωή μας… Με φόβο ζούμε, από φόβο επιλέγουμε, κρατάμε σχέσεις που έχουν τελειώσει από καιρό, κάνουμε μια δουλειά που δεν αγαπάμε πλέον. Όμως έτσι, το σήμερα δεν το ζούμε, το χθες το σαμποτάρουμε και το αύριο το υπονομεύουμε. Μπορεί η χώρα να περνάει κρίση τα τελευταία χρόνια. Μα μεγαλύτερη κρίση περνούν οι αξίες και τα ιδανικά μας. Οι βάσεις της ύπαρξής μας.

Ξεχάσαμε, ή δεν μάθαμε ποτέ, πως ευτυχισμένος μπορεί να είναι μόνο ο ολιγαρκής. Όμως εμείς τα θέλουμε όλα. Και όσα περισσότερα έχουμε, τόσο περισσότερο εστιάζουμε σ’ αυτά που μας λείπουν. Και προκειμένου να διατηρήσουμε αυτά που έχουμε ή να αποκτήσουμε κι άλλα, δεχόμαστε ασυνείδητα γύρω μας, λουριά, που μας σφίγγουν όλο και περισσότερο… μέχρι να πάψουμε να ανασαίνουμε.

Είναι καιρός να αδειάσουμε το ποτήρι μας με αποφασιστικότητα. Να κόψουμε τα λουριά που μας σφίγγουν και να εστιάσουμε στα σημαντικά. Να βρούμε χρόνο για τους ανθρώπους που αγαπάμε και απαλλαγμένοι από τα περιττά, να βρούμε ουσιαστικό χρόνο για τον εαυτό μας. Να τον γνωρίσουμε ξανά έξω από ψεύτικους τίτλους και ταμπέλες και να γίνουμε φίλοι μαζί του, χαρίζοντάς του το σεβασμό που του αξίζει. Γι’ αυτό που πραγματικά είναι, γι’ αυτό που αληθινά πιστεύει, γι’ αυτό που τολμά να αισθάνεται…

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πόνος μπορεί να γίνει προορισμός, καθώς σε οδηγεί να καταλάβεις "Οι Ιθάκες τι σημαίνουν"
Η ζωή δεν είναι πρόβλημα που καλείται κάποιος να λύσει. Η ζωή είναι ένα μυστήριο που το βιώνει ο καθένας μοναχικά
Όσα δε θα σου πουν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
Νομίζεις ότι χρειάζεσαι ένα “bikini body” για να απολαύσεις το καλοκαίρι; Ξανασκέψου το!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση