Η δύναμη του χρήματος!

Γράφει η Μαρία Αρφαρά

“Λατρεμένε μου παρά, είσαι η μόνη μου χαρά, τα στραβά τα κάνεις ίσια και τα άπρεπα σωστά” είναι η παροιμία που μου είπε ο παππούς μου! Στα χρόνια του, το χρήμα είχε μεγάλη δύναμη! Συγκεκριμένα, μου διηθήθηκε μια ιστορία.

Ένας πατέρας ήθελε να παντρέψει την κόρη του. Είχε πολλές περιπέτειες στο βιογραφικό της και όταν ο μέλλων γαμπρός το ανέφερε στον πατέρα της, εκείνος έριξε λύρες στο τραπέζι και έτσι ξεχάστηκε ότι είχε ειπωθεί. Σαν να μην συνέβη ποτέ… Ξεχάστηκαν όλα… Έτσι απλά… Τα χρόνια πέρασαν, οι εποχές άλλαξαν… κάποια πράγματα παραμένουν τα ίδια όμως και σήμερα… Δυστυχώς!

Πόσες πεθερές υπάρχουν που δεν θέλουν την καλή και τίμια νύφη γιατί δεν έχει σπίτι; Πόσες πεθερές υπηρετούν την πλούσια νύφη και δικαιολογούν κάθε παράπτωμα της; Πόσα «σ’ αγαπώ» θυσιάστηκαν στο βωμό του χρήματος, πόσοι γάμοι βολεύτηκαν κάτω από αυτό; Το χρήμα έχει την δύναμη να μετατρέπει το κακό σε καλό, το απρεπές σε ευπρεπές, το άδικο σε δίκαιο…

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/dynami-xrimatos/

Ποιο είναι το αποτέλεσμα από αυτό το δέσιμο του ανθρώπου με το χρήμα; Προσωπικότητες διαρκώς ανικανοποίητες που η ευτυχία τους διαρκεί μέχρι να βαρεθούν το νέο τους υλικό απόκτημα, άνθρωποι δυστυχισμένοι που ποτέ δεν θα βρουν την πληρότητα στην ζωη τους!

Υπάρχουν και οι άνθρωποι που πολύ σωστά δεν υπολογίζουν το χρήμα, δεν το αφήνουν να επηρεάσει τις αποφάσεις τους και αντιμετωπίζουν όλους τους ανθρώπους το ίδιο, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση! Και πιστέψτε με! Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πιο ευτυχισμένοι με γαλήνια ψυχή και μια καρδιά γεμάτη αγάπη! Σ’ αυτούς ανήκεις!

Μαρία Αρφαρά

Συγγραφέας Μαρία Αρφαρά

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ρόδο ενώ η καταγωγή μου είναι από την πανέμορφη Σύμη! Σπούδασα Marketing-Management στο American College of Greece (Deree College). Είμαι φανατική βιβλιοφάγος αστυνομικών κυρίως μυθιστορημάτων, αγαπώ τη συγγραφή γιατί με βοηθά να ξεδιπλώνω ευκολοτερα τις σκεψεις και τα συναισθήματά μου. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δυο υπέροχων ζουζουνιών.

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε