,

Ένα κρυμμένο χαμόγελο

Ένα χαμόγελο κρυμμένο, για μας, για τους άλλους, για τη ζωή την ίδια.

Ένα κρυμμένο χαμόγελο

Ένα κρυμμένο χαμόγελο

Οφείλουμε να κρατάμε ένα χαμόγελο κρυμμένο, σε κάθε δυσκολία της ζωής να το βγάζουμε στην επιφάνεια. Μπορεί να κρύβει πίκρα, δεν παύει όμως να δίνει άλλη όψη στη ζωή. Απ’ το να γινόμαστε κομμάτια, απ’ το να οδηγούμαστε σε αδιέξοδο, καλύτερα να υπάρχει κάτι αισιόδοξο πάνω μας.

Advertisment

Διαβάστε: Η ζωή έχει ανάγκη το χαμόγελό σου

Το χαμόγελο μπορεί να μας φέρει κοντά στους άλλους, μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά στους γύρω μας που μπορεί να έχουν σοβαρότερα προβλήματα απ’ το δικό μας, μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για να δούμε τη ζωή με άλλα μάτια, όχι μίζερα, όχι πεσιμιστικά. Οφείλουμε να δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο σε στιγμές αδυναμίας, να φαίνεται ο χαρακτήρας μας.

Δε χρειάζεται να γινόμαστε κακοί γιατί και το κακό μεταδίδεται. Ας είναι η καλή πλευρά μας παρούσα πάντοτε κι ας μοιάζει πολλές φορές ακατόρθωτο. Μπορούμε, όλοι μπορούμε και όλοι κρύβουμε δυνάμεις που δεν ξέρουμε. Ένα χαμόγελο κρυμμένο, για μας, για τους άλλους, για τη ζωή την ίδια.

Advertisment

Πόπη Κλειδαρά

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση