,

Γιατί οι περίεργοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι

Το να είστε περίεργος, έχει πολλαπλά οφέλη για το μυαλό, την υγεία, αλλά και για την ψυχολογική και κοινωνική σας ανάπτυξη.

Γιατί οι περίεργοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι

Γιατί οι περίεργοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι

Αν είστε περίεργοι και νομίζετε πως είναι κακό, τότε σας έχουμε καλα νέα! Το να είστε περίεργος, όχι κουτσομπόλης, έχει πολλαπλά οφέλη για το μυαλό, την υγεία, αλλά και για την ψυχολογική και κοινωνική σας ανάπτυξη. Παρακάτω ακολουθούν 5 λόγοι που το αποδεικνύουν.

Advertisment

Διατηρούμε τον εγκέφαλο σε εγρήγορση

Η θέληση να εξερευνήσουμε και να αναζητήσουμε νέες μεθόδους σε διάφορους τομείς έχει ως αποτέλεσμα να κρατάμε σε εγρήγορση τον εγκέφαλό μας. Ο εγκέφαλός μας κάθε φορά που καλείται να ανακαλύψει κάτι καινούργιο παράγει μία ουσία την «ντοπαμίνη», η οποία μας κάνει να νιώθουμε ευχάριστα αισθήματα.

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/giati-periergoi-anthropoi-eytyxismenoi/

Είμαστε πιο συμπαθείς στους άλλους

Όταν είμαστε πραγματικά περίεργοι για τους άλλους, τότε γινόμαστε καλύτεροι συνομιλητές και ακροατές, δηλαδή καλύτερη παρέα.

Γινόμαστε πιο ευτυχισμένοι

Η περιέργεια και η αναζήτηση του καινούριου, μας χαρίζει ψυχική ευεξία, μειώνει το άγχος και μας κάνει πιο επικοινωνιακούς.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/giati-periergoi-anthropoi-eytyxismenoi/

Μας κάνει πιο επιτυχημένους

Έρευνες έχουν δείξει πως η περιέργεια οδηγεί τους μαθητές να συμμετέχουν περισσότερο στις δραστηριότητες και τα μαθήματα του σχολείου, τους φοιτητές να έχουν υψηλότερη επίδοση στην ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία και τους εργαζόμενους να παρουσιάζουν αυξημένη απόδοση και όρεξη στην εργασία τους.

Είμαστε πιο υγιείς

Έρευνα έδειξε πως οι περίεργοι άνθρωποι κάνουν κατά 30% περισσότερες εξετάσεις το χρόνο, από άτομα που δεν είναι, με αποτέλεσμα να προλαμβάνουν διάφορα προβλήματα υγείας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση