, ,

Τεστ: Ποιο είναι το πιο ισχυρό πνευματικό σας εμπόδιο;

Αυτό είναι ένα τεστ πνευματικής αναζήτησης και αυτογνωσίας. Στην πλειοψηφία των τεστ που αναρτούμε στην Εναλλακτική Δράση εστιάζουμε στη θετική πλευρά του ατόμου. Σε

Τεστ: Ποιο είναι το πιο ισχυρό πνευματικό σας εμπόδιο;

Αυτό είναι ένα τεστ πνευματικής αναζήτησης και αυτογνωσίας. Στην πλειοψηφία των τεστ που αναρτούμε στην Εναλλακτική Δράση εστιάζουμε στη θετική πλευρά του ατόμου. Σε κάποια όμως από αυτά θα βλέπουμε και τα σκιερά κομμάτια του εαυτού μας. (Όπως για παράδειγμα το τεστ “Ποιο θέατρο ελέγχου παίζετε;” Εξάλλου, η διαπίστωση των θετικών όψεων δεν μπορεί ουτε κατά διάνοια να προσφέρει τόση τροφή για σκέψη και αυτογνωσία όσο η διαπίστωση των αρνητικών όψεων.

Το πρόβλημα με αυτού του είδους τα τεστ είναι πως οι απαντήσεις απαιτούν ήδη έναν βαθμό αυτογνωσίας από τον αναγνώστη. Σε άλλη περίπτωση, απλά θα αστοχήσουν. Στο συγκεκριμένο τεστ θα εξετάσουμε ποια από τα 8 πνευματικά δηλητήρια αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο στο μονοπάτι σας σε αυτό το σημείο της εξέλιξής σας.

Advertisment

Αξίζει να σημειώσουμε εκ των προτέρων ότι όπως ο άνθρωπος έχει μέσα του εν δυναμει κάθε αρετή, έτσι έχει και τους αντίποδές τους. Άρα, είναι σαφές ότι και τα 8 εμπόδια είναι παρόντα μέσα μας. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί το κυρίαρχο.

[viralQuiz id=47]

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μήπως είμαι εγώ ναρκισσιστής; Πώς θα το καταλάβετε και τι μπορείτε να κάνετε;
«Μπορείς να τρέξεις και να ξεφύγεις απ’ όλους... εκτός από τον εαυτό σου» | S. Zweig
«Και όσοι δεν μπορούσαν να ακούσουν τη μουσική, θεωρούσαν τρελούς όσους έβλεπαν να χορεύουν» | Νίτσε
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Η καρδιά είναι το σπίτι της ψυχής

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση