,

Η ζωή είναι σαν μια κούπα καφέ…

Μια διδακτική ιστορία που παρομοιάζει τη ζωή με μια κούπα καφέ, περνώντας ένα πολύ δυνατό μήνυμα.

Η ζωή είναι σαν μια κούπα καφέ...

Η ζωή είναι σαν μια κούπα καφέ…

Ήταν κάποτε μια ομάδα επιτυχημένων αποφοίτων που αποφάσισαν να ξαναβρεθούν και να επισκεφθούν τον παλιό τους καθηγητή στο Πανεπιστήμιο. Έτσι και έκαναν… Όσο καθόντουσαν και μιλούσαν, λοιπόν, συζητούσαν για διάφορα πράγματα μέχρι που η συζήτηση μετατράπηκε σε μια σειρά από παράπονα για το άγχος και το στρες στη δουλειά αλλά και στη ζωή.

Advertisment

Ο καθηγητής θέλοντας να τους προσφέρει καφέ, πήγε στην κουζίνα και επέστρεψε με ένα μεγάλο δοχείο και μια συλλογή από κούπες. Άλλες πορσελάνινες, πλαστικές γυάλινες, κρυστάλλινες, κάποιες φτηνές και κάποιες αρκετά ακριβές, λέγοντάς τους να σερβιριστούν μόνοι τους. Όταν όλοι οι μαθητές είχαν πάρει από μία κούπα στα χέρια τους, ο καθηγητής είπε: «Αν προσέξατε, όλοι σας διαλέξατε από τις ωραίες και ακριβές κούπες, ενώ οι απλές και φτηνές είχαν μείνει στο τραπέζι». Και συνέχισε…

Δείτε επίσης: Το δέντρο των επιθυμιών

«Ενώ, από τη μία, είναι πολύ λογικό να θέλετε το καλύτερο για τον εαυτό σας, αυτή ακριβώς είναι η πηγή των προβλημάτων και του στρες που βιώνετε. Να είστε βέβαιοι πως η κούπα δεν δίνει καμία παραπάνω αξία στον καφέ. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, είναι απλά πιο ακριβή. Αυτό που θέλατε στην ουσία είναι ο καφές, αλλά όλοι σας επιλέξατε τις πιο ωραίες κούπες και αμέσως μετά αρχίσατε να κοιτάτε τις κούπες των άλλων.

Advertisment

Τώρα σκεφτείτε αυτό: Η ζωή είναι ο καφές. Η δουλειά, τα λεφτά και η κοινωνική σας θέση είναι οι κούπες. Είναι απλά εργαλεία για συντηρούν τη ζωή και σε καμία περίπτωση δεν καθορίζουν ούτε αλλάζουν την ποιότητα της ζωής που ζούμε. Κάποιες φορές επικεντρωνόμαστε στις κούπες και ξεχνάμε να απολαύσουμε τον καφέ. Γευτείτε τον καφέ, λοιπόν, και όχι τις κούπες γιατί οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν έχουν τα καλύτερα σε όλα, απλά κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση