, , ,

Η αγάπη δεν είναι κάτι που βρίσκεις, αλλά μια επιλογή που κάνεις!

Αν οι άνθρωποι αντιλαμβάνονταν ότι η αγάπη χρειάζεται συνεχή προσπάθεια και αφοσίωση, θα ήταν πιο ευτυχισμένοι μέσα στις σχέσεις τους.

Η αγάπη δεν είναι κάτι που βρίσκεις, αλλά μια επιλογή που κάνεις!

Η αγάπη δεν είναι κάτι που βρίσκεις,
αλλά μια επιλογή που κάνεις!

Άρθρο του Scott Brown

Advertisment

Αναρωτιόμαστε συχνά πώς κάποιες σχέσεις ποτέ δεν αποτυγχάνουν, ενώ άλλες είναι καταδικασμένες από την αρχή. Η απάντηση πιθανώς να βρίσκεται στην βαθιά κατανόηση του κάθε «σταδίου» μιας ερωτικής σχέσης: ερωτευόμαστε, μένουμε ερωτευμένοι, αγαπάμε για πάντα. Κάθε μία από αυτές τις φάσεις είναι αναγκαίες, ώστε η πραγματική αγάπη να συμβεί και να διαρκέσει. Αν εξαιρέσουμε κάποιο από αυτά τα βήματα, αυτό που απομένει δεν είναι αγάπη.

Αυτά τα στάδια αναπτύσσονται με σειρά. Δεν υπάρχουν συνήθως συντομεύσεις και παρακάμψεις. Πρέπει να ερωτευτείς πρώτα, να μείνεις ερωτευμένος και ύστερα να δεσμευτείς εξ ολοκλήρου με κάποιον, να τον αγαπήσεις για πάντα. Πιστεύω ότι δεν είναι η αγάπη αυτό που πρέπει να βρούμε, αλλά ένα άτομο που αξίζει να αγαπηθεί. Και ύστερα χρειάζεται χρόνος, ώστε η αγάπη να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί.

Διαβάστε: Μην προσπαθείς να αλλάξεις αυτόν που έχεις δίπλα σου

Advertisment

Ένα άλλο λάθος που πολλοί άνθρωποι κάνουν είναι να πιστεύουν ότι ο έρωτας είναι συνεχής και κυλά χωρίς κόπο. Αυτός είναι και ο λόγος που αποτυγχάνουν τόσο συχνά και χάνουν την ελπίδα τους στο να χτίσουν μια αληθινή σχέση. Για την ακρίβεια, η αγάπη είναι ένα ζήτημα συνειδητής απόφασης. Θα πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος ότι αγαπάς τον/την σύντροφο σου, και χρειάζεται να είσαι αποφασισμένος για αυτό για το υπόλοιπο της ζωής σου. Η αγάπη δεν είναι κάτι που βρίσκεις· είναι μια επιλογή που κάνεις!

1. Το πρώτο βήμα είναι να ερωτευτείς

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/agapi-kati-vriskeis-alla-epilogi-kaneis/

Είναι δύσκολο να βρεις έναν σύντροφο που να σε κάνει να νιώθεις άνεση και ευτυχία. Και μόλις συναντήσεις αυτό το άτομο, αρχικά έχεις μια αίσθηση ενθουσιασμού, που επιτέλους θα συνεχίσεις την πορεία σου στη ζωή κρατώντας το χέρι κάποιου. Είναι υπέροχο να πιστεύεις ότι έχεις γνωρίσει κάποιον που μπορείς να ερωτευτείς. Ο ενθουσιασμός και το μυστήριο είναι που προσφέρουν το γόνιμο έδαφος για να ερωτευτείς. Και η διαφορά ανάμεσα στο να πιστεύεις ότι είσαι ερωτευμένος/η και στο να είσαι πράγματι αφορά την δική σου και μόνο επιλογή.

2. Έπειτα να μείνεις ερωτευμένος/η

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/agapi-kati-vriskeis-alla-epilogi-kaneis/

Μπορείς να δηλώσεις ότι είσαι πλέον ερωτευμένος/η όταν το συναίσθημα του ενθουσιασμού αρχίζει να μειώνεται και νιώσεις ηρεμία. Η σκέψη του συντρόφου σου είναι συνέχεια στο νου σου και θέλεις να περνάτε χρόνο μαζί. Αλλά όλα είναι πιο σταθερά και ήσυχα. Αυτή η ψυχολογική και ορμονική αλλαγή είναι αυτό που πιο συχνά τρομάζει τους ανθρώπους και τους κάνει να αναρωτηθούν αν είναι όντως ερωτευμένοι.

Πιθανώς να έχουν αμφιβολίες αν είναι όντως με το σωστό άτομο και να αναρωτιούνται αν πράγματι είναι ερωτευμένοι. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ενθουσιασμός μεταμορφώνεται σε κάτι πιο άνετο και αυτή η οικειότητα που δημιουργείται πολλές φορές είναι τρομακτική. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να αντιλαμβάνονται τον έρωτα σαν κάτι θυελλώδες και έντονο και δεν κατανοούν ότι μερικές φορές ο έρωτας είναι και ήρεμος.

3. Τέλος, να αγαπήσεις αληθινά!

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/agapi-kati-vriskeis-alla-epilogi-kaneis/

Οι άνθρωποι που κατανοούν και αποδέχονται την αβεβαιότητα του δεύτερου σταδίου, είναι ικανοί να φτάσουν στο τελευταίο, που είναι η αγάπη. Στο τελευταίο στάδιο, συνειδητοποιείς ότι η αγάπη είναι μια επιλογή και εξαφανίζεται μόνο όταν σταματάς να είσαι πλήρως συνειδητοποιημένος για τις επιλογές σου. Είναι εντελώς λάθος να υποθέτεις ότι η γνωριμία με το σωστό άτομο είναι αρκετά για να φτάσεις στην ευτυχία.

Αν οι άνθρωποι αντιλαμβάνονταν ότι η αγάπη χρειάζεται συνεχή και συνειδητή προσπάθεια και αφοσίωση, θα ήταν πιο ευτυχισμένοι μέσα στις σχέσεις τους. Και δεν θα είστε ποτέ ευτυχισμένοι αν δεν αποφασίσετε να ερωτευτείτε, αν δεν επιλέξετε να αγαπήσετε…

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση