Ημικρανία: Ο ρόλος που παίζουν οι τροφές στην εμφάνισή της

Μια ομάδα συγκεκριμένων βακτηρίων στον οργανισμό και χημικές ενώσεις ορισμένων τροφών, ευθύνονται για την πρόκληση ημικρανιών.

Ημικρανία: Ο ρόλος που παίζουν οι τροφές στην εμφάνισή της

Ημικρανία: Ο ρόλος που παίζουν οι τροφές στην εμφάνισή της

Nέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό mSystems, της American Society for Microbiology, καταλήγει στο συμπέρασμα πως ορισμένοι άνθρωποι έχουν περισσότερα ορισμένα βακτήρια στο στόμα και στο πεπτικό τους σύστημα, τα οποία ευθύνονται για την εμφάνιση ημικρανιών.

Advertisment

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα περιελάμβανε 170 δείγματα, από άτομα που συμμετείχαν στο American Gut Project, από βακτήρια του στόματος και σχεδόν 2.000 από βακτήρια του πεπτικού συστήματος.

Δείτε – Πονοκέφαλοι & Ημικρανίες: Οι εσωτερικές αιτίες που τα προκαλούν

Αυτό που βρήκαν, οι ειδικοί, είναι πως τα άτομα που παρουσίαζαν συχνά επεισόδια ημικρανιών, είχαν αυξημένα επίπεδα μιας συγκεκριμένης ομάδας βακτηρίων, τα οποία έχουν την ιδιότητα να μετατρέπουν τα νιτρικά, μια ομάδα χημικών ενώσεων, σε πρωτοξείδιο του αζώτου, το οποίο με τη σειρά του έχει βρεθεί πως συμβάλλει στην εκδήλωση επεισοδίων ημικρανιών και κεφαλαλγιών.

Advertisment

Είναι γνωστό, ότι νιτρικά περιέχουν τα φυλλώδη λαχανικά και το κόκκινο επεξεργασμένο κρέας, αλλά και ορισμένες κατηγορίες φαρμάκων.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

6 κρυφά σημάδια στο σώμα που μαρτυρούν φλεγμονή στο έντερο
Πώς τα αντικαταθλιπτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου
Τα περιττά κιλά συνδέονται με συρρίκνωση του εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα έρευνα
H εύκολη κίνηση που μακραίνει τη ζωή και σώζει την καρδιά – Kάντε την καθημερινά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση