Τεστ με θεραπευτικές παραβολές: Ποια ιστορία σας ταιριάζει περισσότερο;

Πες μου για ένα γεγονός και θα μάθω. Πες μου μια αλήθεια και θα πιστέψω. Αλλά διηγήσου μου μια ιστορία και θα ζει για

Τεστ με θεραπευτικές παραβολές: Ποια ιστορία σας ταιριάζει περισσότερο;

Πες μου για ένα γεγονός και θα μάθω. Πες μου μια αλήθεια και θα πιστέψω. Αλλά διηγήσου μου μια ιστορία και θα ζει για πάντα στην καρδιά μου. Ινδιάνικη Παροιμία

Ακολουθεί ένα τεστ 13 γενικών ερωτήσεων του οποίου το αποτέλεσμα είναι μια παραβολή. Σκοπός του τεστ είναι να σας δώσει μια παραβολή που είναι όσο το δυνατόν περισσότερο στοχευμένη σε εσάς. Είναι αλήθεια ότι οι παραβολές κρύβουν πολλές αλήθειες και αποτελούν ίσως τον καλύτερο τρόπο διάσωσης και μετάδοσης των αληθειών από τη απαρχή της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα.

Αυτό που κάνει τις παραβολές  σπουδαίες είναι η διαχρονικότητά τους και το γεγονός ότι οι αλήθειες τους αποκαλύπτονται ανάλογα με το νου που τις αναλύει. Είναι ένας τρόπος κρυπτογράφησης της γνώσης ο οποίος μας επιτρέπει να την αντλήσουμε τόσο όσο την κατανοούμε. Για παράδειγμα, άλλα θα καταλάβει ένας οπαδός μιας θρησκείας, άλλα ένας ψυχολόγος, άλλα ένας νευροεπιστήμονας, άλλα ένας αναζητητής κ.ο.κ. Αλλά ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί να καταλάβει διαφορετικές αλήθειες όταν διαβάζει μια παραβολή σε διαφορετικές φάσεις της ζωής του. Γι αυτό, πάντα αξίζει να θυμόμαστε και να διαβάζουμε αυτές τις ιστορίες.

Διαβάσετε στην Εναλλακτική Δράση πάνω από 460 τέτοιες Διδακτικές Ιστορίες

Μοιραστείτε το κουίζ για να δείτε τα αποτελέσματά σας


Πείτε μας ποιος είστε για να δείτε τα αποτλέσματά σας

Ποια παραβολή σας ταιριαζει περισσότερο; Αποτέλεσμα: %%personality%%

Μοιραστείτε το αποτέλεσμα με τους φίλους σας


Google+


0%

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε