, , ,

Η τέχνη του να νιώθει κανείς ευτυχισμένος μόνος του

Δεν γίνεται να ελέγξετε τις πράξεις των άλλων, μπορείτε όμως να ελέγξετε τις αντιδράσεις σας σε αυτές και να αποφασίσετε πώς θέλετε να ζήσετε

Η τέχνη του να νιώθει κανείς ευτυχισμένος μόνος του

Η τέχνη του να νιώθει κανείς ευτυχισμένος μόνος του

Όλοι όσοι έχουν βρεθεί σε σχέση, και ειδικά μακροχρόνια, έχουν κατανοήσει κάτι πολύ σημαντικό: ότι κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί για τις πράξεις των άλλων. Παρόλο που το να είσαι με κάποιον και να μοιράζεσαι τις στιγμές σου μαζί του είναι από τις μεγαλύτερες χαρές στη ζωή, η ικανότητα να νιώθει κανείς αυτάρκης και χαρούμενος με τον ίδιο του τον εαυτό, είναι κάτι που πρέπει να το αναπτύξει οπωσδήποτε για χάρη της παντοτινής του ευτυχίας.

Advertisment

Το σίγουρο είναι πως δεν γίνεται να ελέγξετε τις πράξεις των άλλων, μπορείτε όμως να ελέγξετε τις αντιδράσεις σας σε αυτές και να αποφασίσετε με ποιο τρόπο επιθυμείτε να ζήσετε τη ζωή σας.

Δείτε: 5 μύθοι που μας εμποδίζουν να ζούμε ευτυχισμένοι

Το να είσαι μόνος δεν σημαίνει να νιώθεις μοναξιά

Όταν καταφέρνει κάποιος να νιώθει καλά με τον εαυτό του όντας μόνος του, αυτομάτως σταματά να εξαρτά τη διάθεση και τη συμπεριφορά του από τους άλλους. Με το να είσαστε, λοιπόν, περισσότερο ανεξάρτητοι μπορείτε κάλλιστα να είστε πιο επιλεκτικοί με τους ανθρώπους που σας πλαισιώνουν, βελτιώνοντας την ποιότητα των σχέσεών σας. Επίσης, νιώθοντας εσείς πιο ανεξάρτητοι, δεν έχετε ανάγκη να εξαρτώνται άλλοι από εσάς και σέβεστε τη μοναδικότητά τους. Έτσι, τους αφήνετε το περιθώριο να καλλιεργήσουν τη δική τους αυτοεκτίμηση, χτίζοντας μια σχέση σε υγιή και σταθερά θεμέλια.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/texni-niothei-kaneis-eutuxismenos-monos/

Αν λειτουργούσαν όλοι με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργούσαν τα εφόδια για επαρκείς και αυτάρκεις ζωές, κάτι που θα δημιουργούσε με τη σειρά του μια σειρά από ευτυχισμένες και ειλικρινείς σχέσεις. Κανένας δεν θα εξαρτιόταν από κανέναν και όλοι θα είχαν καλλιεργήσει τον απαραίτητο αυτοσεβασμό ακολουθώντας το προσωπικό τους μονοπάτι στη ζωή.

Δες τον εαυτό σου σαν ένα άτομο που αξίζει να γνωρίσεις!

Το κλειδί για να νιώθει κανείς ευτυχισμένος μόνος του, είναι να καλλιεργήσει τον αυτοσεβασμό και την αυτοεκτίμησή του. Καταφέρνοντας κάτι τέτοιο, βλέπεις τον εαυτό σου με άλλο μάτι, τον βλέπεις σαν ένα αυτόνομο άτομο που ήρθε η ώρα και αξίζει να το γνωρίσεις. Για να το κάνεις αυτό, μην περιμένεις από τους άλλους να εμπλακούν στη ζωή σου για να κινηθείς. Ακολούθησε τα όνειρά σου, ταξίδεψε αν θέλεις, κάνε πράγματα, δες τοπία και μέρη στα οποία πάντα ήθελες να βρεθείς. Γνώρισε ανθρώπους, αλλά πάνω απ’ όλα, ζήσε στιγμές με τον εαυτό σου και φρόντισε να τον γνωρίσεις καλά, γιατί μέχρι το τέλος της ζωής σου, θα είναι ο μόνος που θα είναι σίγουρα δίπλα σου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αυτοαμφιβολία: 12 βήματα – οδηγοί που θα σας βοηθήσουν να την ξεπεράσετε
4 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης - Πώς μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε (βίντεο)
Θετικές δηλώσεις και αυτοπεποίθηση: Μια ψυχολογική προσέγγιση
Η διαίσθησή σας είναι αληθινή. Να πώς να την αναπτύξετε προς όφελός σας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση