5 αποδεδειγμένοι τρόποι για να βελτιώσετε το πώς σας αντιμετωπίζουν οι άλλοι

Ο καθένας μπορεί να φανεί σημαντικά ελκυστικός, αλλάζοντας τις συνήθειες και τη συμπεριφορά του.

5 αποδεδειγμένοι τρόποι για να βελτιώσετε το πώς σας αντιμετωπίζουν οι άλλοι

5 αποδεδειγμένοι τρόποι για να βελτιώσετε
το πώς σας αντιμετωπίζουν οι άλλοι

Το γνωστό ρητό λέει ότι δεν πρέπει να κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του- αλλά η αλήθεια είναι ότι η πραγματική ζωή δε λειτουργεί έτσι. Βεβαίως, στο μυαλό μας, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους σύμφωνα με το πώς είναι εμφανισιακά. Αλλά ασυνείδητα, οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε παρά να φερόμαστε καλύτερα σε όσους βρίσκουμε ελκυστικούς.

Advertisment

Μελέτες έχουν βρει ότι οι ελκυστικοί άνθρωποι βρίσκουν δουλειά ευκολότερα, παίρνουν πιο σύντομα προαγωγή και τελικά απολαμβάνουν μεγαλύτερων οικονομικών απολαβών. Τα καλά νέα είναι ότι ο καθένας μπορεί να φανεί σημαντικά ελκυστικός, αλλάζοντας τις συνήθειες και τη συμπεριφορά του. Παρακάτω παρουσιάζονται πέντε αποδεδειγμένοι τρόποι που μπορούν να βελτιώσουν τον τρόπο που οι άλλοι σας αντιμετωπίζουν.

Διαβάστε: 6 δικές μας τοξικές συμπεριφορές που απομακρύνουν τους ανθρώπους από κοντά μας

1. Εξασκήστε τα χαρακτηριστικά της σεμνότητας και της μετριοφροσύνης

Οι μετριόφρονες άνθρωποι αποδεικνύονται πιο ελκυστικοί. Μπορεί να φαίνεται περίεργο, δεδομένου του γεγονότος ότι ζούμε σε μια κουλτούρα όπου η έντονη αυτοπεποίθηση θαυμάζεται πολύ. Αλλά για τώρα, να θυμάστε ότι μπορείτε να νιώθετε σίγουροι για τον εαυτό σας, μένοντας σεμνοί και αξιοπρεπείς. Η σεμνότητα και η έλλειψη αυτοεκτίμησης δεν είναι το ίδιο και το αυτό!

Advertisment

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό υψίστης σημασίας, καθώς μια σειρά πειραμάτων απέδειξε ότι οι χρήστες διαδικτυακών εφαρμογών με υψηλό επίπεδο σεμνότητας στα προφίλ τους δέχονταν περισσότερες επισκέψεις και προσοχή. Επομένως μείνετε μετριόφρονες- αλλά παράλληλα…

2. Να έχετε αυτοπεποίθηση

https://enallaktikidrasi.com/2016/11/5-apodedeigmenoi-tropoi-veltiosete-pws-antimetopizoun-alloi/

Αποτελεί κοινή πεποίθηση πια ότι οι άνθρωποι που δείχνουν σίγουροι για τον εαυτό τους είναι πιο ελκυστικοί. Ωστόσο, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε μια παραφουσκωμένη, υποκριτική αυτοπεποίθηση και σε μια ταπεινή, ειλικρινής αίσθηση αυτό-εκτίμησης. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να συμπεριφέρεστε με ένα συγκεκριμένο τρόπο ή να υποκρίνεστε ότι είσαι σίγουροι για τον εαυτό σας.

Αντιθέτως, πρέπει να δουλέψετε με τον εαυτό σας σοβαρά, για να γνωρίσετε αυτό που πραγματικά είστε και τις δυνατότητες σας. Για να αναπτύξετε και να θρέψετε αυτό το είδος σιγουριάς, εξασκήστε την αποδοχή και την αγάπη για εσάς. Αυτό θα σας κάνει αυτόματα πιο ελκυστικούς. Απλά να θυμάστε ότι και η εξωτερική σας εμφάνιση έχει μεγάλη σημασία, γι’ αυτό…

3. Διατηρήστε τα ρούχα σας καθαρά και κομψά

Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε δικαιολογημένα να επενδύσουμε πολλά χρήματα στην αγορά των ρούχων μας… Αλλά η αλήθεια είναι ότι τα ρούχα που φοράμε λένε πολλά για εμάς. Επομένως, διατηρήστε τα ρούχα σας τακτοποιημένα και καθαρά. Σιδερώστε τις μπλούζες και τα παντελόνια σας. Αν είναι δυνατό επίσης, επενδύστε λίγα χρήματα για να επιδιορθώσετε εκείνα τα ρούχα που δεν σας ταιριάζουν απόλυτα ή δεν είναι στο ακριβές νούμερο σας. Η παραμικρή λεπτομέρεια στα ρούχα σας θα κάνει τη διαφορά, πιστέψτε το!

4. Επισκεφθείτε τον οδοντίατρο

https://enallaktikidrasi.com/2016/11/5-apodedeigmenoi-tropoi-veltiosete-pws-antimetopizoun-alloi/

Σε μια έρευνα, πάνω από 5.000 συμμετέχοντες που δεν είχαν σχέση δήλωσαν ότι τα ευπαρουσίαστα δόντια είναι ένας παράγοντας κλειδί στο να επιλέξουν το σύντροφό τους. Είναι αποδεδειγμένο λοιπόν, ένα ωραίο χαμόγελο μπορεί απευθείας να σας κάνει ελκυστικούς σε όλους! Και ασχέτως του τι νομίζουν οι περισσότεροι, δεν χρειάζεται να πληρώσετε στον οδοντίατρο σας μια περιουσία για να έχετε γερά και υγιή δόντια. Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην κάνετε μια επίσκεψη!

5. Βελτιώστε τη γλώσσα του σώματος σας

Η γλώσσα του σώματος μπορεί να αποδειχτεί αρκετά παραπλανητική. Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι παίρνετε ένα γεύμα με κάποιον που κατσουφιάζει, μορφάζει έντονα και σταυρώνει τα χέρια του, τι θα σκεφτόσασταν;

Αν είστε όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι, θα σκεφτόσασταν για το πρόσωπο απέναντι σας ότι έχει κακή διάθεση και ότι είναι απόμακρος σε σχέση με εσάς. Αλλά ίσως απλά να αντιδρά έτσι επειδή ο ήλιος χτυπά τα μάτια τους ή να τον ενοχλεί η θερμοκρασία του χώρου στον οποίο βρίσκεστε. Και αυτό είναι ένα παράδειγμα του πώς η αρνητική γλώσσα του σώματος μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν ότι κάτι που κάνουν εκείνοι σας ενοχλεί, όταν στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτό λοιπόν λειτουργεί αμφίδρομα. Η θετική γλώσσα του σώματος μπορεί απευθείας να σας κάνει πιο επιθυμητούς και αρεστούς και να τονίσει τα χαρίσματα σας.

Αυτές οι συμβουλές λειτουργούν ασχέτως της εμφάνισής σας. Ίσως, στο τέλος της ημέρας, οι άλλοι άνθρωποι απλά να το εκτιμήσουν, όταν άλλοι κάνουν μια προσπάθεια να γίνουν ευχάριστοι απέναντί τους. Δοκιμάστε τις λοιπόν για να το δείτε!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση