Φυσικά καθαριστικά για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις

Φυσικά καθαριστικά για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις Καθαρισμός φούρνου Τα συμβατικά χημικά για τον καθαρισμό του φούρνου είναι συνήθως φορτωμένα με τοξικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων

Φυσικά καθαριστικά για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις

Φυσικά καθαριστικά για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις

Καθαρισμός φούρνου

Τα συμβατικά χημικά για τον καθαρισμό του φούρνου είναι συνήθως φορτωμένα με τοξικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των: αιθυλενογλυκόλη, αλυσίβα (υδροξείδιο νατρίου και καλίου), χλωριούχο μεθυλένιο και αποστάγματα πετρελαίου. Τα προϊόντα αυτά είναι επιβλαβή για το δέρμα και τα μάτια, αλλά πλέον υπάρχει πιο φυσικός και ακίνδυνος τρόπος.

Advertisment

Μαγειρική σόδα και νερό: Καλύψτε το εσωτερικό του βρώμικου φούρνου σας με μια παχύρευστη πάστα από νερό και σόδα. Αφήστε να σταθεί μια μέρα και στη συνέχεια, καθαρίστε τη βρομιά φορώντας ειδικά γάντια. Στο τέλος, γυαλίστε το φούρνο με ένα καθαρό, υγρό πανί.

Φραγμένες αποχετεύσεις

Οι αποχετεύσεις είναι μία πραγματική ταλαιπωρία, με τα λιμνάζοντα νερά να γίνονται εύκολη λεία για τα μικρόβια. Τα σκληρά καθαριστικά του εμπορίου περιέχουν τοξικές ουσίες και μπορούν να προκαλέσουν χημικά εγκαύματα, ενώ είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα σε περίπτωση κατάποσης. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές.

Μαγειρική σόδα και βραστό νερό: Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στη διαρροή που υπάρχει το πρόβλημα και στη συνέχεια ρίξτε 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Αν αυτό δεν κάνει δουλειά, αναμείξτε μαγειρική σόδα με 1/2 φλιτζάνι ξίδι και καλύψτε το σωλήνα, ώστε να μπορέσει να δράσει το μείγμα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ένα λίτρο βραστό νερό.

Λευκά Είδη

Δυστυχώς τα πλυντήρια σήμερα δεν είναι η ιδανική απάντηση για να καθαρίσετε τα λευκά οικογενειακά κειμήλια, που ενδεχομένως έχετε. Αν δε θέλετε να ταλαιπωρηθείτε πλένοντας στο χέρι τα ευαίσθητα αυτά υφάσματα, υπάρχει λύση.

Φως του ήλιου: Τίποτα δε θα μπορούσε να είναι ευκολότερο από την απολύμανση και την αφαίρεση λεκέδων με το φως του ήλιου. Απλά δεν πρέπει να το κάνετε συχνά, γιατί τα εύθραυστα κομμάτια μπορεί να χαλάσουν. Ωστόσο, απλά τεντώστε την παλιά δαντέλα ή τις κουρτίνες σας και άλλα εκλεκτά λινά κάτω από τον ήλιο για μερικές ώρες. Ακόμα και οι πιο βρώμικοι λεκέδες θα μαλακώσουν.

Βρασμός: Αν το κόλπο του ήλιου δεν πιάσει, γεμίστε ένα δοχείο με νερό και αφήστε το να πάρει βράση. Ρίξτε τα λινά μέσα και αφήστε μέχρι να υποχωρήσουν οι λεκέδες.

Απορρυπαντικά και βόρακας: Αναμείξτε απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων και βόρακα μέχρι να έχετε μια παχιά μάζα έτοιμη για τρίψιμο. Τρίψτε τα λερωμένα σεντόνια σας και στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Ασημικά

Τα προϊόντα του εμπορίου για τον καθαρισμό των ασημικών συνήθως περιέχουν τοξίνες και οι κατασκευαστές συνιστούν να μην παραμένουν στο δέρμα σας πάρα πολύ ώρα.

Αλουμινόχαρτο, βραστό νερό, σόδα και αλάτι: Καλύψτε το νεροχύτη σας ή έναν κουβά με αλουμινόχαρτο και ρίξτε μέσα τα ασημικά σας. Στη συνέχεια, ρίξτε βραστό νερό, ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και λίγο αλάτι. Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά. Οι λεκέδες στα ασημικά σας θα μεταφερθούν με έναν μαγικό τρόπο στο αλουμινόχαρτο.

Οδοντόκρεμα: Αν θέλετε να γυαλίσετε τα ασημικά σας με το χέρι, τρίψτε με λίγη οδοντόκρεμα και ένα μαλακό πανί. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε. Αντί για οδοντόκρεμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπιτικό μείγμα, αναμειγνύοντας 3 μέρη μαγειρική σόδα και 1 μέρος νερό.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Ξεκινά στην Χίο πρωτοποριακό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή
Ηλεκτρικά λεωφορεία: Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 οχήματα
Γιβραλτάρ: Μια ολόκληρη τεκτονική πλάκα έχει αναποδογυρίσει εντελώς

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση