,

Κινούμενοι προς την επίτευξη του σκοπού της ζωής μας!

Μπορεί να υπάρχει για τον καθένα ένας σκοπός που να ωθεί όλο του το είναι; Και αν ναι, πώς μπορεί να το βρει;

Κινούμενοι προς την επίτευξη του σκοπού της ζωής μας!

Κινούμενοι προς την επίτευξη του σκοπού της ζωής μας!

Γράφει η Δήμητρα Παράσχου

Advertisment

Ποιος είναι ο δικός σου σκοπός της ζωής; Τί είναι αυτό που κινεί μέσα σου νήματα δημιουργικότητας, πρωτοτυπίας, αυθεντικότητας και ειλικρινούς ύπαρξης; Ποιο είναι εκείνο το κομμάτι που ξεσηκώνει όλον τον καθημερινό εαυτό και του δίνει άλλη πνοή, άλλη ουσία και υπόσταση, κάνοντάς τον να αισθάνεται γεμάτος και ζωντανός; Μπορεί να υπάρχει για τον καθένα ένας σκοπός που να ωθεί όλο του το είναι; Και αν ναι, πώς μπορεί να το βρει;

Δεν χρειάζεται να ξέρουμε εξ αρχής τον σκοπό της ζωής μας

Συμβαίνει να μην ξέρουμε όλοι από νωρίς ποιος μπορεί να είναι ο σκοπός μας. Για τον καθένα είναι ένα μοναδικό ταξίδι που είτε μπορεί να εμφανιστεί ο προορισμός άμεσα, είτε μπορεί να εμφανιστεί αργότερα στη ζωή. Αυτό από μόνο του είναι μια μυσταγωγία, αφού κανείς μπορεί να πάρει χρήσιμα μαθήματα πριν στραφεί ολοκληρωτικά σε ό,τι τον εκφράζει αληθινά.

Τεστ: Διαλέξτε την εικόνα που σας ταιριάζει και δείτε τι σημαίνει για το σκοπό της ζωής σας

Advertisment

Για τον καθένα, αυτός ο σκοπός είναι μοναδικός

Ο σκοπός της ζωής του καθενός είναι μοναδικός, ανταποκρινόμενος στις ψυχικές, ψυχολογικές και νοητικές δυνατότητές του. Αυτό σημαίνει πως όσες και αν είναι οι δυσκολίες και οι προκλήσεις, το άτομο έχει τη δυνατότητα να τα καταφέρει και να φέρει νέα πνοή σε αυτό που θα καταπιαστεί. Οπότε δεν έχει σημασία τί έχουν καταφέρει οι άλλοι γύρω του, αλλά τι μπορεί από μόνος του να προσφέρει με βάση τα όσα υπάρχουν εντός του.

Όλοι είναι εξίσου σημαντικοί

Δεν υπάρχει πιο σημαντικός ή λιγότερο σημαντικός σκοπός, για κανέναν, οπότε δεν πρέπει να συγκρίνουμε αυτό που εμείς έχουμε έρθει να κάνουμε, με αυτό που κάνουν οι άλλοι γύρω μας. Για τον κάθε άνθρωπο, αυτό που μπορεί να συνεισφέρει είναι σημαντικό, καθ’ ότι διοχετεύεται όχι μόνο στο άμεσο περιβάλλο του αλλά και πιο μακρυά, επηρεάζοντας και άλλα άτομα, αλλάζοντας τις ζωές τους. Κάθε λιθαράκι που προστίθεται στο οικοδόμημα της ανθρωπότητας την κάνει πιο δυνατή, πιο μεστή, πιο ολοκληρωμένη.

https://enallaktikidrasi.com/2016/11/kinoumenoi-pros-epiteyxi-skopou-zwhs/

Η έρευνα βοηθάει!

Υπάρχουν τρόποι να βρει ο καθένας με τη σειρά του αυτό για το οποίο έχει έρθει στη γη. Τα ερεθίσματα γύρω μας είναι τόσα πολλά, και πλέον έχουμε πρόσβαση σε πάρα πολλές πληροφορίες, σεμινάρια, διαλέξεις, βιβλία και εκδηλώσεις. Μία ενδελεχής έρευνα μπορεί να μας οδηγήσει σε νέες κατευθύνσεις και από εκεί ο καθένας να πάει τα πράγματα ένα βήμα παρακάτω, χάρη στη δική του δημιουργικότητα και θέληση!

Χρειάζεται θέληση και επιμονή

Ένα τόσο σημαντικό κομμάτι στη ζωή μας χρειάζεται να ενδυναμώνεται και να του δίνουμε την προσοχή μας. Όταν βρούμε αυτό για το οποίο έχουμε πραγματικά προοριστεί, τότε χρειάζεται να δείξουμε θέληση για να το υλοποιήσουμε, αλλά και επιμονή, είδικά στις στιγμές που τα πράγματα θα δυσκολεύουν. Είναι ο σκοπός μας, αξίζει να παλέψουμε και να επιμείνουμε για αυτόν, γιατί αυτός είμαστε εμείς, η ίδια μας η ψυχή!

Ζητάμε την κατάλληλη βοήθεια, όπου χρειαστεί

Κανείς δεν είναι τέλειος, κανείς δεν μπορεί να τα ξέρει όλα και να τα κάνει όλα, και μάλιστα άψογα! Φροντίζουμε να ζητήσουμε την κατάλληλη υποστήριξη και βοήθεια σε δύσκολες στιγμές ή για πράγματα που δεν γνωρίζουμε πώς να τα διαχειριστούμε. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε το έντονο άγχος, το οποίο μπορεί να μας απομακρύνει από αυτό που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε.

https://enallaktikidrasi.com/2016/11/kinoumenoi-pros-epiteyxi-skopou-zwhs/

Θα γίνουν και λάθη

Ένα από τα σημαντικότερα σφάλματα στην ανθρώπινη σκέψη είναι πως δεν είναι καλό να γίνονται λάθη, γιατί αυτά συνδέονται με έλλειψη ικανοτήτων- κάτι που οδηγεί σε απογοήτευση και παραίτηση. Αν είμαστε σίγουροι για αυτό που έχουμε έρθει να κάνουμε, και πριν το εγκαταλείψουμε για ένα λάθος ή μία βεβιασμένη κίνηση, τότε είναι καλό να πάρουμε λίγο χρόνο με τον εαυτό μας ώστε να ανακαλύψουμε το πώς και το γιατί οδηγηθήκαμε σε αυτή την εσφαλμένη κίνηση. Ο θυμός και η θλίψη χρειάζεται να καούν και να εξαγνιστούν στη φωτιά του ιερού στόχου μας, και από εκεί να μάθουμε και να διορθώσουμε τις μετέπειτα κινήσεις μας.

Κρύσταλλοι που μπορούν να βοηθήσουν στο να βρούμε τον σκοπό της ζωής μας:

Λαβραδορίτης

Ρίχνει φως στα ταλέντα μας και τις βαθύτερες ποιότητες μας.

Μελί Ασβεστίτης (Καλσίτης)

Αυξάνει τη δημιουργικότητα και τη χαρά για ζωή.

Μωβ Λεπιδόλιθος

Μας ευθυγραμμίζει σταδιακά με τον σκοπό μας, ειδικά αν διαλογιζόμαστε μαζί του. Μας βοηθά να λάβουμε πολλά μηνύματα μέσω ονείρων, δίνοντας μας πολύτιμες κατευθύνσεις και πληροφορίες.

Πολύχρωμος Φθορίτης

Βοηθά στη δημιουργική σκέψη και γενικά στο να είμαστε εφευρετικοί και διορατικοί στις κινήσεις μας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση